Kommentar

KOMMENTAR: Billetsvindlerne har fri leg i officielle Facebook-events, og nogle skal til at tage ansvar 

Hvis du ikke selv har kastet et par tusinde kroner efter koncertbilletter, som ikke eksisterede i virkeligheden, så kender du i hvert fald én, der har 

Hvis du ikke selv har kastet et par tusinde kroner efter koncertbilletter, som ikke eksisterede i virkeligheden, så kender du i hvert fald én der har. 

Og mens der findes tonsvis af gode råd til at undgå at blive snydt, så er det ikke længere nok. 

Svindlerne er både blevet for gode til at ligne ægte mennesker. Og der er efterhånden så MANGE af dem, at vi er nødt til at sætte ind, hvis markedet for videresalg at billetter ikke skal gå i stykker. 


Det ender med, at ingen tør købe fra en fremmed
Aktuelt spiller Noah Kahan i KB Hallen 23. februar, og Live Nation-begivenheden på Facebook har (nok præventivt) lukket for debatsporet. 

I stedet hænger der så i skrivende stund 125 kommentarer under november-opslaget fra arrangøren, og Der. Er. Så. Meget. Lort. I det kommentarfelt. 

Jeg finder det stærkt ironisk, at op mod 100 mennesker forsøger at sælge deres billetter til koncerten – igen og igen under andres kommentarer. Hvorfor kan de ikke komme af med dem, når der både er udsolgt og mange interesserede købere (undertegnede inklusive)? 


Det er fordi, det er svindel. 

Og der er så mange af dem, at det er umuligt at finde de stakkels mennesker i mængden, der reelt har billetter til salg. 

Og det er ikke længere nok at tjekke, om sælgers profil er nyoprettet. 


Du kan finde svindlere, der både har 10 år gamle billeder og hundredvis af venner. 

Sælger vil også gerne skrive frem og tilbage med dig. 

Men sjovt nok forsvinder de allesammen, når jeg: 

  • - Insisterer på overførsel gennem Billetlugens fanSALE 

  • - Insisterer på en Facetime-samtale 

  • - Spørger ind til, hvorfor de helt konkret ikke skal med til koncerten alligevel eller -hvilke sange med        Noah Kahan, de bedst kan lide 

  • - Prøver at finde et sted, en person eller et andet tryghedsskabende element, vi er forbundet igennem 

  • - Undrer mig over, at deres kommentar var på dansk, men at de nu skriver på engelsk. 

Men kan det passe, at det skal være SÅ nemt at række ud til desperate musikelskere og stjæle deres penge?

Er det på tide, at vi insisterer på moderation fra arrangøren eller dem, som opretter Facebook-begivenheden? 

Hvem skal fjerne og blokere scammers? Hvem skal insistere på, at de ikke kontakter folk igen og igen? Hvem skal give dem følelsen af at blive holdt øje med? 

Og hvorfor er der ingen, som arbejder på en valideringsmetode, der kan bruges på tværs af platformene? Er det fordi, det kun er i Danmark vi har ting som MitID og rent faktisk kan bevise, hvem vi er digitalt? 

Jeg er nu landet dér, hvor jeg ikke køber billetter af en fremmed på nettet, medmindre vi har fælles venner på Facebook, så jeg kan sikre mig, at de er et rigtigt menneske.  

Det er en ærgerligt lille pulje, når der er så meget musik derude, jeg gerne vil høre - og når jeg faktisk tidligere har været helt overbevist om, at du altid kan finde en billet op til en koncert. Det tror jeg ikke længere på. 

Er der en voksen til stede?
//Anne-Cathrine Jensen, journalist og musikelsker
ANNONCE