Nyhed

Infernal og Pauline vinder fornemme sangskriverpriser

I går aftes blev en række danske sangskrivere hyldet til Danske Populære Autorers årlige medlemsfest

DPA (Danske Populære Autorer) er en interesseorganisation, som i skrivende stund kan bryste sig af at have over 1000 danske sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere som medlemmer.

Hvert år afholder DPA en såkaldt Kegleaften, hvor de fejrer deres medlemmer gennem en prisfest, hvor der bliver uddelt priser til en række sangskrivere, som bliver hyldet for deres håndværk, deres arbejde og deres visioner.

Den årlige prisfest blev afholdt i går den 13. november, og blandt vinderne er Infernal, Pauline, Annette Heick, Fabian Mazur, Ihan Haydar og Theresa Rex.


Aftenens hovedpris – Årets Kommercielle Musikskaberpris – er tidligere gået til blandt andre Medina, Aqua og Michael Learns To Rock, men i går aftes blev den overrakt til den garvede duo Infernal, som fik følgende ord med på vejen af forperson i DPA, Tobias Stenkjær:

”Dette års modtager af Den Kommercielle Musikskaberpris kan også kaldes en ægte arbejdssejr, nemlig at have 25-års jubilæum på den danske og internationale scene. Et kvart århundrede, 5 albums, 41 singler og adskillige guld- og platinplader er de færreste forundt. Og de færreste kan siges at være ikke blot aktive, men også aktuelle efter så mange år. Prismodtager har da også en livekalender, som demonstrerer den vedholdenhed og energi, som den dag i dag stadig står beundringsværdigt stærkt.”

LÆS OGSÅ: Lydmor modtager pris for sexisme-kritisk debatindlæg i GAFFA


Den årlige vækstlagspris blev i år tildelt sangeren Pauline for at have skabt sin helt egen lyd og tekstunivers og for at have sat fokus på mental sundhed med nummeret ”Ny og Næ”. Da hun tog imod prisen, var det med en hyldest til musikbranchen som et fællesskab:

”Denne her pris er en hyldest til den fælles indsats. Ingen skaber noget egenhændigt – det er altid et holdarbejde. Med prisen er DPA også med til at sætte fokus på mental sundhed, og at vi skal passe på hinanden og hjælpe hinanden som mennesker og kollegaer.”


Der blev desuden overrakt fire påskønnelseslegater, som uddeles til de kolleger i foreningen, der yder en særlig indsats for fællesskabet. De blev uddelt til henholdsvis producer Fabian Mazur og til sangskriverne Anette Heick, Theresa Rex og Ihan Haydar.

Med de forskellige priser og legater følger et økonomisk skulderklap fra Kodas kulturelle midler. Der medfølger 30.000 kroner for den Den Kommercielle Musikskaberpris, 20.000 kroner for Vækstlagsprisen og 15.000 kroner for de fire påskønnelsespriser.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Til master class med hitsangskriverne Emil Falk og Viktoria Siff Hansen

ANNONCE