Nyhed

KOLD FESTIVAL 2023: Syddansk festival vender tilbage i starten af det nye år

Den syddanske festival løber af stablen i starten af det nye år

Udsigten til sol, sommer, ferie og dage på festivaler, hvor man kan slå hjernen helt fra og ikke tænke på hverdagens trummerum, føles på en kold og mørk novembermorgen som i dag, som noget, der føles langt ude i fremtiden.

Som et plaster på såret for den lange ventetid har MusikKolding imidlertid arrangeret et arrangement, der allerede finder sted om blot få måneder. Årets første festival hedder Kold Festival, og henover tre dage lægger en række forskellige venues i midten af Kolding hus til en perlerække af musik og talks.

Arrangørerne bag festivalen er i skrivende stund i fuld gang med at planlægge og sammensætte årets program, men allerede nu har de annonceret blot få af de navne, man kan se frem til at opleve i februar. Nærmere betegnet er der tale om Sulka, Ude af Kontrol + Djämes Braun, Agnes Hartwich og Szim.


Det endelige program kan findes i løbet af december lige her.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: En række kig i krystalkuglen for dansk musiks fremtid


“Det er fedt, at vi kan lave den her festival med opbakning fra så mange lokale partnere. Det handler for MusikKolding om at udvikle et ungt, samarbejdende og skarpt koncept på et tidspunkt af året, hvor byen sædvanligvis er lidt død,” udtaler projektkoordinator for Kold Festival, Sabien Uhrenholt.

Udover en række spændende koncerter bliver der også mulighed for at opleve en masse spændende talks, som handler om bæredygtige alternativer. Allerede nu er det annonceret, at debattør og foredragsholder Emma Holten til februar lægger vejen forbi det syddanske.

De forskellige underholdende indslag finder sted på Godset, Pitstop, Kolding Bibliotek, Jazz6000, Knuds Dancehall, 27B, Jazzhouse og UC Syd.


GAFFA havde for nyligt fornøjelsen af at opleve Agnes Hartwich live, da hun i maj optrådte til Spot Festival i Aarhus. Her leverede den unge kunstner – den såkaldte ”omkvædmagiker” - en optræden, der var fem, funklende stjerner værd:  

”Hartwich har tilsyneladende besluttet sig for at eksekvere en total rekontekstualisering af den grønne farve. Her tænker jeg på den irrede, giftige nuance, som ganske vist gav musikken et råt udtryk, der endnu er bidt fast i mig. Jeg glæder mig til at se meget mere til Agnes Hartwich.”

LÆS OGSÅ: Alt-poppet omkvædmagiker, som muligvis står foran et gennembrud

ANNONCE