Nyhed

PERIODISK JAMMER: Dicte annoncerer nyt album - førstesinglen er lige om hjørnet

”Ret sent i livet er det gået op for mig, at jeg selv er en periodisk jamrer. Men det bringer mig bare ingen steder hen"

Snart er der nyt fra Dicte, når hun 1. september udgiver nummeret ”Mobile Home.” Samtidig annoncerer hun sit niende studiealbum, som udkommer i foråret 2024.  

Førstesinglen ”Mobile Home” handler ifølge Dicte om ”at sælge hele lortet, købe et mobile home og finde fred i et paradis langt fra udgifter og trivielle forpligtelser.” På sangen har hun ladet sig inspirere af sin kærlighed til ørkenrock og 70’ernes soulmusik og ladet dem smelte sammen til, hvad hun kalder "ørkensoul."

I en pressemeddelelse fortæller Dicte om baggrunden for sin nye single, som tager udgangspunkt i både hende selv og dem, hun har omkring sig.


”De fleste mennesker, jeg kender i den kreative branche, har brugt mere tid på livsopretholdelse end på faktisk at leve de seneste 3-4 år,” fortæller hun og fortsætter.

”Dem jeg kender med børn, har virkelig skullet bokse for at få enderne til at mødes pga. corona, energikrise, krig og så videre, og det har desværre bevirket, at mange af os har en tendens til at glemme at nyde tilværelsen," siger Dicte og tilføjer:

”Men vi er nødt til at lære at nyde livet undervejs – også i de hårde tider. Du kan ligge og jamre, men du kan også gøre noget ved det,” lyder opfordringen. I pressemeddelelsen indrømmer Dicte dog, at det er lettere sagt end gjort – også for hende selv.


”Ret sent i livet er det gået op for mig, at jeg selv er en periodisk jamrer. Men det bringer mig bare ingen steder hen, så jeg øver mig i at gøre noget ved tingene i stedet for at tynges af dem,” fortæller hun og afslutter:

”Nogle gange kan man godt få tanken: Hvad fanden laver jeg? Jeg brager rundt for at få maskinen til at køre rundt, men jeg vil meget hellere læse den der bog, jeg fik anbefalet forleden.”

Med singlen ”Mobile Home” håber Dicte at kunne prikke lidt til dem derude, der føler, at de er endt et sted i livet og i hamsterhjulet, hvor de ikke har lyst til at være. Sidst, Dicte var aktuel, var med albummet All Good As It Is fra 2021. Det var GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, der anmeldte albummet og gav det tre stjerner.


”Essensen af hele albummet hører man i åbningssangen ’Can’t Be The Last’, der også er albummets absolut bedste nummer. Her underbygges følelsen af, at alt ikke bare fortsætter, og der er en udløbsdato, hvilket er en medvirkende årsag til, at man kan blive bedre til at værdsætte livet," skrev Poulsen og tilføjede: 

"Melodien er filmisk og dramatisk i en tilbageholdt tone. I det hele taget holder Dicte igen albummet igennem, hvor hun med stor beslutsomhed skræller lagene af for at finde ind til udgangspunktet.”

DICTE-INTERVIEW: Vores demokrati er bygget på den kultur, vi har skabt

ANNONCE