Nyhed

FOTOUDSTILLING: Rødt hår skal være i farver

Udstillingen "Lydbilleder fra en by" tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Billedet af Dicte blev taget kort efter opløsningen af Grammy-vindende Her Personal Pain, da hun skulle lave debutpladen som soloartist.

- Det her har været et kæmpestort projekt. Én ting er at vide, hvad man ikke vil, noget andet er at finde ud af, hvad man gerne vil. Men jeg har lært en masse, sagde hun i interviewet i marts 1994, da hun var på forsiden af GAFFA.

Det er taget af Steen Tronsgaard, der var meget inspireret af USA i 1990’erne, blandt andet af Rolling Stone-magasinet og stjernefotografen Annie Leibovitz. Derfor valgte han også den varme farve, der passer til hendes røde hår.


- Jeg har en meget smart telefon på det tidspunkt, som alle er helt vilde med, fordi jeg har været i USA ret meget. Så jeg har en trådløs telefon i mit studie. Den står og ringer, og så tager hun lige telefonen, siger Tronsgaard.

Billedet er taget i Aarhus, og det er et off-take, der aldrig har været oppe før.

Dicte Westergaard Madsens andet album, Voodoo Vibe, fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder og indeholder samme skramlende lyd, som Dicte ønsker at have på sine album.


GAFFA har fulgt hendes karriere siden hun besluttede sig for at gå solo, og du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

ANNONCE