Nyhed

VIDEOPREMIERE: Dicte cruiser gennem landet – og livet

GAFFA.dk – alt om musik

Tre generationer nyder tilværelsen

Dicte er aktuel med en ny single, "Can't Be the Last", og den tilhørende video, som vi kan holde premiere på. Se videoen nedenfor.

I videoen, der er instrueret af Tobias Kampmann, ser man Dicte cruise gennem landet. Optagelserne af hende er klippet sammen med to børn, der leger i en skov – den ene er i øvrigt Dictes datter Ava – og en ældre kvinde, spillet af Lisbet Lundquist, der danser graciøst i et fornemt hjem. Tre generationer nyder livet.


"Can't Be the Last" er første single fra Dictes kommende album, All Good As it Is, som udkommer 13. november og bliver hendes 10. soloalbum fra og med debuten i 1994, hvis man medregner 2017-albummet Uppers indspillet sammen med Claus Hempler.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Claus Hempler er tilbage med hjælp fra Dicte

Om det kommende album og den nye single udtaler Dicte følgende i en pressemeddelelse: 


“Jeg kunne mærke, at de sange, jeg havde skrevet, havde brug for mere stoflighed og filmiske lag end min forrige udgivelse, da de vel, mere end kærlighedssange, er en slags tour de force igennem livet og den tid, vi p.t. befinder os. Det krævede en ny måde at producere, og i starten legede vi mere med lyd end egentlig sangskrivning, og det er der efter min mening kommet nogle fantastiske sange ud af. Og lyden kan nok godt beskrives som en slags ny-nordisk elektronisk folk”.

Hun fortsætter:

"'Can't Be the Last' er en erkendelses-sang; om at være et sted i livet, hvor nye generationer kommer bragende ind på scenen, men hvor man med sin alders erfaring alligevel står stærkt. Måske kommer man ikke først – men heller ikke sidst – et godt sted at være”.


"Can't Be the Last" er skrevet af Dicte og produceret i samarbejde med Søren Mikkelsen (Magtens Korridorer, Kim Larsen, Isam B med flere) og musikeren og filmkomponisten Jonas Struck (tidligere Swan Lee, aktuel med musikken til Christina Rosendahls film Vores mand i Amerika). Thomas Alstrup (Jonah Blacksmith) har mixet. 

Det kommende album er produceret af Jonas Struck, og på albummet medvirker blandt andre navne som Teitur (vokal og klaver), Jesper Elnegaard (trommer), Christoffer Møller (keyboards og kor) samt Nikolaj Torp Larsen (keyboard).

Se videoen her

ANNONCE