Nyhed

TRIUMFTOG I TILBAGEBLIK: Bruce Springsteen markerer europæisk turnéafslutning med ny video

Legenden fra New Jersey ser tilbage på netop overstået europaturné med to minutters opsamlingsvideo

For to uger siden afsluttede Bruce Springsteen & The E Street Band den europæiske del af af deres aktuelle turné - bandets første i syv år. Turnéen kom, foruden lande som Spanien, Frankrig og England, også forbi Danmark, hvor Springsteen spillede to koncerter i Parken i sidste måned.

Nu har den amerikanske superstjerne udgivet en to minutters video, som sammenfatter nogle
af de ikoniske øjeblikke fra Europaturnéen. Du kan se videoen under artiklen. Springsteen gæstede Danmark med hele to koncerter, og GAFFA var til stede begge gange.

"Der er mange, som synes det er skørt og fanatisk at gå til den ”samme” koncert to gange – altså at høre den samme kunster flere gange på samme turné eller måske endda flere aftner i træk. (...) Men koncerter – eller oplevelsen af dem – er aldrig helt de samme. Hver aften er principielt et unikt værk; det er blandt andet det, der gør koncerten så interessant som kunstform," noterede GAFFAs Espen Strunk i forbindelse med koncerterne i København, som da også skulle vise sig at byde på to forskellige sætlister.


Begge koncerter fik en varm anmeldelse med henholdsvis fire og fem ud af seks stjerner. Første koncert bød dog også på mødet med et koncertpublikum, som ifølge GAFFAs anmelder syntes mere optaget af at opleve Bruce Springsteen gennem en telefon end ved at være til stede i nuet.

”Lidt længere fremme holdt en moden kvinde sin telefon i vejret, på skærmen sås en anden
kvinde med briller og cigaret. Hun var med på Facetime, så hun også lige kunne få lidt af
koncerten med – på bekostning af dem, som var så uheldige at stå bagved,” hed det blandt andet.

Sidst Bruce Springsteen var albumaktuel var med Only the Strong Survive fra 2022, der er en
hyldest til soulmusikken. Albummet modtog tre stjerner af GAFFAs Henrik Friis, som ikke mente at Springsteens coverversioner formåede at hamle op med originalversionerne.


”I Springsteens studie ender det bare lidt rundere, mere entydigt og nogle gange sterilt, med de værste/bedste kanter slebet af,” skrev Friis. I morgen (978, red.) starter Bruce Springsteen den amerikanske del af sin turné i Chicago. Turnéen slutter 30 koncerter og fire måneder senere i San Francisco.

BOGANMELDELSE: Mænd af den rette støbning


ANNONCE