Nyhed

VIDEO: Bruce Springsteen synger med Lucinda Williams på ny video fra americana-veteranen

Det er første gang i 35 år Lucinda Williams medvirker i en musikvideo

I 2020 blev den nu 70-årige, amerikanske sangskriver Lucinda Williams ramt af et alvorligt slagtilfælde, som satte den hende ud af spillet i en længere periode og blandt andet har frataget hende evnen til at spille guitar. 

Siden har hun imidlertid, trods sin svækkede helbredstilstand, gjort comeback: Tidligere på året oplevede GAFFA hende give en mesterlig koncert i Hamburg, og efterfølgende har hun både udgivet en selvbiografi og det nye album Stories from a Rock'n'Roll Heart, som udkom i juni.

I går (8/8, red.) delte Williams så en musikvideo til sangen "Rock'n'Roll Heart" - en af to sange fra albummet, hvor Williams får vokal assistance af ingen ringere end Bruce Springsteen og hans mangeårige korsanger og hustru Patti Scialfa.


Det er første gang siden 1988, at Lucinda Williams selv medvirker i en musikvideo. Sidste gang var i videoen til sangen "Passionate Kisses" fra hendes selvbetitlede, tredje album. Du kan se den nye video herunder.

Lucinda Williams slog for alvor igennem med 1998-udspillet Car Wheels on a Gravel Road og holdt niveauet på de to følgende album Essence (2001) og World Without Tears (2003). Hun gav sine første danske koncerter i 2007, og vendte tilbage to år senere og optrådte på Roskilde Festival

Siden har hun givet kritikerroste koncerter i DR Koncerthuset i 2013 og - senest - på Tønder Festivalen i 2017.


"Lyden af et tog ved midnatstid. Fingerspidsers berøring. Løfter, som bliver holdt. Det er poesi, venner – og den leveres på særdeles medrivende vis denne aften, selvom det muligvis går henover hovedet på en del af publikum på den store, åbne plads. En meget stor fornøjelse," lød det blandt andet i vores femstjernede anmeldelse af Tønder-koncerten for seks års siden.

Lucinda Williams: Kapitalismen er ude af kontrol


 

ANNONCE