Nyhed

GRAMMY AWARDS 2023: Beyoncé og Harry Styles blev de store vindere

Lizzo, Bonnie Raitt og Samara Joy vandt også store priser ved weekendens Grammyuddeling

I sidste uge kom den længe ventede annoncering af Beyoncés første store turne i flere år. Og i går (søndag den 5. januar, red.) kunne den 41-årige superstjerne så gå hjem fra årets Grammyuddeling i Los Angeles som aftenens helt store vinder.

Beyoncé mdtog priserne for Best Dance/Electronic Recording, Best Dance/Electronic Music Album, Best Traditional R&B Performance og Best R&B Song. Med aftenens hædersbevisninger nåede hun op på i alt 32 Grammyer gennem sin imponerende karriere. Dermed blev hun også den kunstner, som har modtaget allerflest Grammys.

Da hun høstede sin fjerde Grammy søndag aften - Best Dance/Electronic Music Album, for sit seneste album Renaissance - overhalede hun således den hidtidige rekordindehaver, den klassiske musiker Georg Solti, som har ialt 31 Grammyer på kaminhylden. Det skriver NME.


Aftenens anden store vinder blev britiske Harry Styles, som til maj kan opleves to aftner i træk i Danmark. Styles kunne hjembringe i alt tre Grammys, herunder den prestigefulde pris for Album of the Year, som han fik for sit seneste udspil, Harry's House.

“På en aften som i aften synes jeg, at det er vigtigt at huske, at der ikke findes nogen 'bedste' indenfor musik," sagde Styles blandt andet i sin takketale og tilføjede:

"Jeg tror ikke, at der er nogen af os, som sidder i studiet og træffer beslutninger baseret på, hvad der kan indbringe os én af de her priser. Det her er virkelig, virkelig venligt. Jeg er SÅ taknemmelig. Sådan noget sker ikke ret tit for folk som mig, og der er så rart. Mange tak."


Lizzo, som rammer København i næste uge, modtog prisen for Record of the Year. Hun benyttede sin takketale til at hylde Beyoncé, som hun kaldte "the artist of our lives." Den 73-årige, californiske veteran Bonnie Raitt modtog prisen for "Song of the Year," mens prisen for "Best New Artist" gik til Samara Joy.

Grammy Awards 2023-voteringen er i gang: Flere stjerner er allerede pissed

 


ANNONCE