Nyhed

KLUMP: Katinka debuterer som romanforfatter

Den særegne sanger/sangskriver udgiver sin første roman på Gyldendal til marts

For seks år siden udgav hun digtsamlingen Et hus af krop, og sidste år leverede hun et velskrevet forord til en ny oversættelse af Leonard Cohens roman Smukke tabere. Nu er 32-årige Katinka Bjerregaard så klar til selv at debutere som romanforfatter. Det sker med bogen Klump, som udkommer hos Gyldendal den 10. marts 2023. På bogens bagsidetekst hedder det blandt andet:

"Hun køber nyt tøj hver uge og drømmer om at blive et telt. Hendes hud skal forstærkes med lag på lag af tekstiler, for den er ikke stærk nok, hendes krop giver hende ikke husly. Alle kan se lige igennem hende, så da den perfekte mand i uldskjorte ser hende, rigtig ser hende, bliver hun forelsket. Én IKEA-pose ad gangen flytter hun ind i hans lejlighed og i al hemmelighed ind i hans faste og stabile form. Men kan man tage bolig i sin elskede uden at ødelægge ham?," spørges der i omslagsteksten, som fortsætter:

"Klump er en grænseløs kærlighedshistorie, der begynder i lidt for små blondetrusser og ender i lånte boksershorts. En roman om ikke at eje sin krop, om at blive ét med en andens og om at elske højt, men nogle gange have lyst til at lade være."


Katinka har markeret sig i front for sit eget Katinka Band og modtaget masser af kritikerroser for sin sangskrivning. Hun albumdebuterede med Vi er ikke kønne nok til at danse (2017) og fulgte op året efter med albummet Vokseværk. Samme år - i 2018 - modtog Katinka Bjerregaard sammen med makkeren Simon Ask en af årets Carl Priser (som "årets komponist - pop") for debutalbummet.

Seneste albumudgivelse er sidste års Ekstremsport, som modtog fem stjerner fra GAFFAs anmelder. "Katinka synger stadig om de utilpassede og livets kolbøtter, men hun er blevet bedre til at betragte sig selv udefra og sætte analysen ind herfra," lød det blandt andet i anmeldelsen. I kølvandet på albummet gav Katinka - både med Katinka Band og i duoregi med Simon Ask - koncerter rundt omkring i landet, og vi hørte hende i både Randers og Horsens.

Katinka slår gerne hårdt. Og det bliver ikke til huller i luften.


 

ANNONCE