Nyhed

Bob Marley og reggaemusikken fejres i København, Aarhus, Ebeltoft og Herning

Når kalenderen nærmer sig februar, er det tid til at fejre Robert "Nesta" Marley, der den 6. februar vil være fyldt 78 år

Når kalenderen nærmer sig februar, er det tid til at fejre Robert "Nesta" Marley, der den 6. februar vil være fyldt 78 år, hvis ikke en længerevarende kamp mod kræften kostede ham livet tilbage i 1981 i en alder af kun 36 år.

Siger man Bob Marley, siger man også samtidig reggae, så på den måde er der god fornuft i at hylde reggaekongen, der som reggae-ambassadør er kendt i selv de fjerneste egne af kloden for sine budskaber om fred og kærlighed. Så selvom Marley forlod denne jord for snart 42 år siden, så lever han stadig gennem musikken.

Men det er ikke kun Marley, der konsekvent fejres i februar måned, for i Jamaica har man for længst omdøbt februar måned til "Reggae Month" og hylder således både reggaekongen og reggaemusikken med en lang række koncerter og events. For øvrigt er en anden af reggaemusikkens største sangere Dennis også født i februar.

Denne tendens har i år bredt sig til Danmark, hvor der den 4. februar er hele fire forskellige reggaeevents i gang.


I København inviterer Sky Juice Promotions, der også fejrede Bob Marleys fødselsdag tilbage i 1992, hvor den dengang 18-årige Natasja var på plakaten, til fest på Loppen på Christiania, hvor den verdenskendte reggae/dub-producer Mad Professor giver koncert. Under Marley-sloganet "Coming In From The Cold" teamer Mad Professor op med internationale navne som Norris Man, Sparky Rugged og Jah Turban, og der er lagt op til en spændende reggaeaften, hvor der også bydes på optræden af lokale reggaenavne, Sky Juice Sound, nyahbingi drumming, Bob Marley workshop og reggaeseminar. Det erfarne og altid velspillende Hafizi Crew leverer aftenens live backing.  

Samme aften inviterer Caribbean Culture Drop & Afrobeat Vibration til endnu en reggaefest i København under parolen "Tribute To The Legends – Celebrating Reggae Month & Afrobeat Madness". Dette arrangement finder sted i Pumpehuset og byder på liveoptræden af den legendariske jamaicanske reggaesanger Earl Sixteen, bassisten Koxx (Solar System) samt Mo Ali, der med sine sudanesiske rødder blandt andet er kendt som forsanger i det hollandske Marley-tribute band kaldet Rootsriders. Fra den hjemlige scene stiller Pharfar og Moonshine Movers op – alle backet af selveste Roots Harmonics Band. DJ Easy Boy og DJ Kofi spiller både jamaicanske som afrikanske rytmer.

Men det er ikke kun i hovedstaden, at der er reggae på programmet den 4. februar.
Aarhus holder reggaefesten i kog på spillestedet CasaV58 i Vestergade, hvor der inviteres til Bob Marley B-Day - Afrobeats, hvor de tre DJs Tigermoth, Clemo Pro og Mwakenya på skift spiller reggae, dancehall og afro. Aftenens liveoptræden sørger den lokale sanger Lappa Luma for.
   
Ebeltoft er også med d. 4. februar, hvor Denali Sound System fra Aarhus lover rocksteady, roots, dub og steppers på spillestedet Grobunden allerede fra klokken 17, og i Herning er der ligeledes dømt reggaeaften på den lokale Bohéme Vinbar, hvor undertegnede og Cool Runnings Sound spiller Marley-vinyler hele aftenen samtidig med at vinbaren serverer jamaicansk inspireret mad og jamaicanske drinks.

LÆS OGSÅ: I dag er det 40 år siden, han gik bort: Hør ti af Bob Marleys største

 

 

ANNONCE