Nyhed

Annisette: "Tina Turner kunne rumme os alle"

Vi har talt med Savage Rose-sangeren om hendes fascination af nyligt afdøde Tina Turner

For Annisette, der har stået i front for legendariske The Savage Rose siden debuten i 1968, er der ingen tvivl om, at Tina Turner var en af de største. Faktisk er forholdet til Tina Turner et helt særligt, eftersom Annisettes tidligere gruppe, Dandy Swingers, hittede med et nummer af netop Ike & Tina Turner, ”River Deep, Mountain High”. En single, der lå på hitlisterne og konkurrerede med The Savage Roses egen debutsingle ”A Girl I Knew” – og opnåede en højere placering.

Annisette er lige kommet hjem fra en tur til sit elskede Spanien, da GAFFA kontakter hende for at høre om hendes forhold til Tina Turner i anledning af legendens nylige bortgang.

Hun fortæller:

– Jeg var vel omkring 18 år og lige kommet hjem efter at have sunget om aftenen og det meste af natten på datidens musik og danseetablissementer i det indre København. Som jeg plejede, tændte jeg min lille transistorradio og krøb godt ned under dynen, hvor jeg – inden jeg faldt i søvn – lyttede til det sidste nye musik, der blev sendt fra en piratsender, som sejlede rundt i Østersøen, Radio Merkur. Pludselig hørte jeg noget, der gjorde mig lysvågen! Jeg fangede ikke først navnet på Ike and Tina Turner, der brændte igennem i et bragende nummer, som forenede soul, rock og funk, og med en kvinde, som sang så overbevisende og hæmningsløst, at jeg bare måtte høre det igen, og suge det dybt ind i min ungpigesjæl.

– Tina Turner, denne mageløse kvinde i en tid, hvor jeg og andre danske kvinder udelukkende levede med en kvinderolle i musikkens verden som selvudslettende og dydig i en altovervejende mandsdomineret musikverden.

– Tak til fantastiske Tina, du viste på trods af dine egne personlige omstændigheder, som hustruvold og apartheid, og statslig kvindeundertrykkelse, at du med den stærkeste vilje til at udfolde din musikalitet, livsenergi, seksualitet og lyst til at være dig selv i en hård verden kunne rumme os alle og få os til at se og høre os som kvinder, der kan rocke jorden.

Annisette og resten af The Savage Rose kan opleves i løbet af sommeren på:
Den 1/6: Bellevue Teatret
Den 30/6: Annisette & DR Big Band DR Koncerthuset (Copenhagen Jazzfestival)
Den 7/7: Havmøllen Ebeltoft
Den 11/7: Roskilde Byparkkoncert
Den 18/7: Stjerner over Farø - Le Havefest
Den 5/8: Gæstgiveren Bornholm
Den 11/8: Brundby Rockhotel Samsø
Den 20/8: Annisette & DR Big Band Kultursalonerne Gisselfeld


Hør Annisette synge Ike og Tina Turners "River Deep, Mountain High":

ANNONCE