Nyhed

CANCELKULTUR: Stjernekolleger støtter Roger Waters efter koncertaflysning

Eric Clapton og Peter Gabriel er blandt de mange tusinde, som har skrevet under på støtteerklæring for Waters

Om nogle uger rammer Roger Waters København for at give to koncerter på sin aktuelle This is Not a Drill-turné. Den britiske rocklegende, som var hovedmanden bag Pink Floyds hovedværker fra 1970'erne og fylder 80 til efteråret, har imidlertid været i strid modvind de seneste måneder. Årsagen er nogle udtalelser om Ruslands invasion af Ukraine, som har betydet såvel massiv kritik fra flere sider som aflysning af planlagte koncerter i Polen.

For få uger siden forlød det så, at også Waters koncert i den tyske storby Frankfurt er aflyst - ikke på grund af hovedpersonens holdninger til Ukraine-krigen, men derimod på grund af hans påståede antisemitisme. Waters har gennem en årrække været en skarp kritiker af Israels politik over for den palæstinensiske befolkning - en kritik, som har fået flere til at beskylde ham for antisemitisme.

Dén kritik - og den dramatiske beslutning om simpelthen af forbyde Waters' koncert i Frankfurt - er imidlertid ramt helt ved siden af. Det mener en række navnkundige kolleger, som nu har skrevet under på en støtteerklæring for Waters og hans ret til at fremføre sin musik live uden at blive censureret. Det skriver NME.


Tom Morello, Eric Clapton, Brian Eno, Peter Gabriel og den gamle Pink Floyd-kollega Nick Mason er således blandt de over 15.000 mennesker, som i skrivende stund har skrevet under på erklæringen, hvori der blandt andet står:

"Waters kritik af Israels behandling af palæstinenserne er en del af hans mangeårige rolle som fortaler for menneskerettigheder over hele kloden. De embedsmænd, der gør Waters til skurk, tager del i en farlig kampagne, som bevidst blander kritik af Israels ulovlige og uretfærdige politik sammen med antisemitisme," hedder det i erklæringen, som fortsætter: 

"Embedsmænd i Tyskland, koncertarrangører og musikplatforme må ikke bukke under for presset fra de individer og grupper, som hellere vil se Waters' musik fjernet end forholde sig til de emner, hans musik sætter fokus på." 


KOMMENTAR: Skal man boykotte musikere med vanvittige synspunkter?

ANNONCE