Nyhed

ROGER WATERS: Bono er en kæmpe lort

Den kontroversielle rocklegende langer kraftigt ud efter sin irske kollega i nyt interview med Al Jazeera

Den efterhånden 80-årige Pink Floyd-veteran Roger Waters har aldrig holdt sig tilbage i forhold til at ytre sig politisk - heller ikke, når det kommer til at kritisere sine kolleger i musikbranchen.

Waters, som sidste år kom i gevaldig modvind fra flere sider, har således tidligere fordømt blandt andre Nick Cave for at optræde live i Israel til trods for landets politik over for dets palæstinensiske befolkning. Nu har Waters så været ude med riven efter U2-frontmanden Bono, efter at denne under et nyligt show i Las Vegas valgte at mindes ofrene for terrorbevægelsen Hamas' angreb i Israel i oktober '23.

Med sin hyldest går Bono nemlig zionisternes - altså de højreorienterede, radikale Israel-støtters - ærinde, mener Waters.


"Enhver, som kender Bono, burde tage fat i hans ankler og ryste ham, indtil han holder op med at være en kæmpe lort," udtaler Waters i et interview med Al Jazeera og uddyber:

"Vi er nødt til at begynde at sige til de her folk: 'din holdning (at støtte zionismen, red.) er modbydelig og fornedrende (...) at se Bono synge om Davidsstjernerne for nogle uger siden i The Sphere i Las Vegas er noget at det mest frastødende, jeg nogensinde har set."

Waters refererer til en monolog, Bono holdt som introduktion til U2-klassikeren “Pride (In The Name Of Love),” hvor han udtalte:


"I lyset af, hvad der er sket i Israel og Gaza, kan en sang om ikke-vold næsten synes tosset eller endda latterlig, men vi har altid bedt for fred og for ikke-vold...men I ved, hvor vores hjerter og vores vrede retter sig mod. Så syng sammen med os...og de smukke unger på den musikfestival."

Herefter ændrede Bono en linje i sangen, så teksten lød:

“Early morning, Oct 7, the sun is rising in the desert sky / Stars of David, they took your life but they could not take your pride,” rapporterer The Independent.


ANNONCE