Nyhed

CANCELKULTUR: Roger Waters får alligevel lov til at spille i Frankfurt

Domstol afviser lokale myndigheders beskyldning om, at Waters skulle være antisemitisk

Da den 79-årige, britiske rocklegende Roger Waters i sidste uge gav to koncerter i København, skete det i skyggen af flere måneders kontroverser.

Både på grund af Pink Floyd-veteranens udtalelser om krigen i Ukraine og på grund af tilbagevendende beskyldninger om, at Waters skulle være antisemitisk anlagt på grund af hans kritik af Israels politik over for den palæstinensiske befolkning.

På grund af sidstnævnte beskyldninger - som Waters selv har afvist kategorisk - besluttede myndighederne i den tyske storby Frankfurt tidligere på året at nedlægge forbud mod Waters' planlagte koncert i byen.


Beslutningen om  at censurere rocklegenden blev mødt med kritik fra flere af Waters' prominente kolleger. Og nu forlyder det så, at en tysk domstol har omstødt bystyrets beslutning - og afvist deres beskyldninger om antisemitisme.

Ifølge Ritzau har domstolen på Waters' opfordring omstødt delstaten Hessen og bystyret i Frankfurts beslutning og pålagt de relevante myndigheder at "sikre Waters adgang til Frankfurt Festhall den 28. maj om aftenen, således at han er i stand til at gennemføre en koncert som led i sin europæiske turné This is Not a Drill." 

GUIDE: Her er ti store stunder med Roger Waters i Danmark


ANNONCE