Nyhed

EFTER MAGTDEMONSTRATION I PARKEN: Nibe-veteraner vender tilbage

Den populære gruppe Suspekt er officielt tilbage på Nibe-plakaten 2024 efter en surprise-festivaloptræden i sommer

For få måneder siden spillede Suspekt for en udsolgt Parken, hvor de leverede en sand magtdemonstration, eller som GAFFAs Peter T. Aagaard noterede sig i sin seks-stjernede anmeldelse af koncerten: ”Suspekt viste i Parken, at de er landsholdet, Danmark har brug for.”

Nu kan fans af de populære rappere gøre sig klar til endnu engang at synge med på hits som ”Gonzo”, ”Kinky Fætter” og ”Proletar (Hvor Jeg Står)", når Suspekt spiller på Nibe næste sommer. 

Til dette års Nibe Festival tog Suspekt fusen på alle, da de spillede en surprise-koncert på Blå Scene lørdag nat. Trioen havde ellers meldt ud, at de kun ville spille én koncert i sommeren 2023, nemlig den i Parken, men kunne i sidste ende ikke holde sig fra publikum på Nibe Festival – og måske med god grund. Suspekt er nemlig nogle rigtige Nibe-veteraner. Fratrækker man en corona-pandemi og samarbejdet med L.O.C. i 2010 under navnet Selvmord, har Suspekt spillet på samtlige festivaler på Nibe, siden deres debut på Blå Scene tilbage i 2007.


Suspekt udgav i september deres ottende album Ancient Aliens. Albummet modtog fire stjerner af GAFFAs Elias Kvist, som og dog mente, at rapperne spillede den mere sikkert end farligt, trods deres ry:

”Albummets højdepunkt er dog lukkeren ”Det var godt, at I kom”, da den elegant lykkes med at være et melodiøst og episk punktum, mens den også rummer forcerne i trioen, der har samlet et helt land som sit publikum. Men jeg sidder desværre igen med følelsen af, at Suspekt har taget Nietzscheanske æselører på hovedet, mens de anal-boller nogen i lædertøj: det bliver kun fedt, hvis det føles farligt. Og Ancient Aliens er faktisk bedst, når det er hyggeligt. Men så vil jeg hellere game,” lød vurderingen blandt andet.

Suspekt er andet navn på Nibe-plakaten 2024. I sidste uge annoncerede festivalen, at også den populære 00’er-stjerne James Blunt lægger vejen forbi næste sommer.


Nibe Festival 2024 finder sted i perioden den 3. juli – den 6. juli. Partoutbilletterne er allerede udsolgt, men den 5. december klokken 10 åbner festivalen for salget af dagsbilletter. Det vil blive meldt ud, hvilken dag Suspekt spiller, inden dagsbilletterne sættes i salg.  

SUSPEKT-INTERVIEW: Fra forstadsproletarer til nationalikoner

ANNONCE