Nyhed

ET LILLE GLIMT INDEFRA: Se videoreportage med Dronningen og Oh Land til prøve på juleballet

Kostumerne blev kigget efter i sømmene, og dele af scenografien blev justeret, da Tivoli onsdag havde prøve i kostumer på juleballetten Snedronningen, som har re-premiere i Tivolis Koncertsal den 30. november. Få et finurligt indblik med H.M. Dronningen og Oh Land her.

H.M. Dronning Margrethe og Oh Lands (Nanna Øland Fabricius) samarbejde om juleballetten Snedronningen har snart re-premiere i Tivoli, og i den forbindelse har Tivoli udgivet en video med et lille kig indenfor, under prøverne. Det er H.M. Dronningen, der har skabt scenografi og kostumer til balletten, imens Oh Land har skabt musikken.

I videoen kan man se, at der bliver danset en særlig kragescene foran Dronning Margrethe, Oh Land og balletchef i Tivoli Peter Bo Bendixen, imens Dronningen fortæller om stykket.

Da Dronningen bliver spurgt, hvordan det kan være, at hun sammen med resten af holdet nejer på scenen, når forestillingen er forbi, svarer majestæten.

”Det er en stor taknemmelighed for det store hold, der har gjort en kæmpe indsats for, at balletten lykkes. Både dem vi alle sammen har set og klappet ad og de mange bagved, som har gjort lige så meget for, at det kan lade sig gøre.”

Dronningen fortæller også, at hun får sommerfugle i maven, når hun står foran publikum.

”Det skal man have. Ellers tror jeg ikke, at det går godt”, lyder det i videoen.


Ny vokal tilføjet til musikken
Under prøven fortæller Nanna Øland Fabricius, at hun har arbejdet på en ny vokal til musikken til Snedronningen, som for første gang kan opleves til repremieren den 30. november. Det er tredje gang, at Snedronningen opføres i Tivoli.

Oh Land har som noget nyt fået en sopran til at synge vokalen i 2023-opsætningen af Snedronningen:

"Da jeg var til den første prøvedag, hørte vi et lille uddrag af forestillingen, hvor jeg med det samme fik lyst til at ændre vokalen på selve Snedronningen. Så nu har jeg lavet en genindspilning med en sopran, der hedder Sofie Lund. Nu er det jo tredje gang, at Snedronningen bliver opsat, så jeg har jo ikke nogen undskyldninger for ikke at ændre noget, hvis jeg er utilfreds. Jeg glæder mig til at høre det på scenen, det har jeg ikke hørt endnu, men jeg synes virkelig, at det giver en fed karakter til Snedronningen.”

LÆS OGSÅ: ET ÅR EFTER: Saint Clara udgiver sang til ære for Hugo Helmig


ANNONCE