Nyhed

ILDEBRAND I BYERNE: Natasja-forestilling vender tilbage med Danmarksturné

Den anmelderroste og udsolgte musikforestilling gentager succesen og breder sig nu til flere byer

I sommer blev Natasjas liv og musik vækket til live med musikforestillingen Natasja, der spillede for udsolgte sale i Operaen i København. Forestillingen tog udgangspunkt i den afdøde rappers følelse af at være fanget mellem to lejre: at elske Danmark og kulturen, mens hun stadig blev kaldt sort. Samtidig gjorde traditionerne fra Danmark, at hun blev kaldt hvid i Sudan.

Musikforestillingen har høstet stjerner fra flere anmeldere, herunder GAFFAs Peter T. Aagaard, som kvitterede med fem stjerner og ordene: ”Man har sagt, at den danske sang er en ung blond pige. Denne forestilling understreger, at den danske sang lige så vel kan have langt krøllet hår som Natasja.”

Nu lyder det, at Natasja vender tilbage i det nye år – og denne gang med endnu flere muligheder for at opleve den musikalske historie. Den 25. oktober 2024 rykker forestillingen ind i Tivolis Koncertsal med en stor repremiere, og derefter drager castet på Danmarksturné til Aarhus, Aalborg, Vejle og Ringsted. Hele det originale ensemble vender tilbage, og publikum kan derfor se frem til blandt andet at opleve Cisilia Ismailova, Roberta Hilarius Reichhardt, Feven Geles, Pharfar, Caroline Henderson og Trine Appel, når de igen indtager scenen.


I en pressemeddelelse udtaler Thomas Langkjær, producent og creative executive producer hos Lion Musicals:

”Det har været en drøm at opleve publikums modtagelse af NATASJA. Hver aften var der en koncertlignende stemning i Operaen, hvor der blev danset og sunget med i salen. Den oplevelse fortjener resten af landet også at få. Derfor er vi ekstremt stolte over at samle det originale hold både til en ny spilleperiode i København og til danmarksturnéen i 2024.”

Natasja er instrueret af Nikolaj Cederholm, mens musiker Clemens Telling, bedre kendt under sit kunstnernavn MC Clemens, står bag både idé og manuskript samt en række nye, handlingsbærende sange. Omkring halvdelen af forestillingen bygger på Natasjas eget materiale, men den anden halvdel er skrevet af Clemens i en blanding af research samt sit eget personlige kendskab til Natasja. I et statement tilhørende pressemeddelelsen fortæller Clemens, at det lyriske spiller en bærende rolle i forestillingen:


”Det bliver til endnu et lag i vores hyldest til Natasjas og hendes styrke inden for ordene og sammensætningen af dem. Selv når der ikke synges på scenen, udtales replikkerne med en rytme, som publikum nærmest kan trampe med på.”

Billetsalget til Natasja 2024 starter den 24. november. Information og billetter kan findes her.

Se den fulde spilleplan


København: 25. oktober – 7. november 2024, Tivolis Koncertsal.

Aarhus: 13. oktober – 16. november 2024, Musikhuset Aarhus

Aalborg: 19. november – 21. november 2024, Aalborg Kongres & Kultur Center

Vejle: 27. november – 29. november 2024, Vejle Musikteater

Ringsted: 4. december – 5. december 2024, Ringsted kongrescenter

BOGANMELDELSE: Ildebrand i bogen – fremragende værk om Natasjas klassiker

ANNONCE