Nyhed

Musical sætter Natasjas historie på ikonisk scene med kendte navne

Hiphop- og reggaemusikken finder vej til Operaen næste sommer

Mens mange i årenes løb har sunget med på ”Gi’ mig Danmark tilbage,” ”Op med ho’det” og ”Fi er min,” kender de færreste hele historien om Natasja.

Et liv, der bar præg af at være fanget mellem to lejre. Hun elskede Danmark og kulturen, mens hun stadig blev kaldt sort. Og traditionerne fra Danmark gjorde, at hun blev kaldt hvid i Sudan.

Det er en splittelse, der danner fundamentet for sangen ”I Danmark er jeg født,” og det er også den, der danner grobund for den nye musical i Operaen i København, der spiller fra den 13. til den 30. juli 2023.


Her er det tre forskellige musikere, der indtager rollen som Natasja, og som hver især bliver sat i forbindelse med reggaens tre farver; gul, rød og grøn - som et trafiklys.

Rollerne er besat af de kendte musikere Cisilia Ismailova, Feven Geles og Caroline Henderson.


”I modsætning til den vanlige stil inden for både reggae og hiphop – hvor det historisk set alt for ofte har været manden, der førte ordet, mens kvinderne stod for dansetrinnene – er det i forestillingen Natasja kvinderne, der har ordet i deres magt og mændenes tur til at bevæge sig,” står der i en pressemeddelelse i forbindelse med forestillingen.

LÆS OGSÅ: Oplev First Aid Kit i ekstravagante omgivelser

De tre hovedrolleindehavere indtager scenen med blandt andre en af Natasjas gode venner, Pharfar, og Billie Koppel i musicalen Natasja, instrueret af Nikolaj Cederholm og med et manuskript af Clemens Telling – kendt under navnet MC Clemens - der til musicalen har skrevet helt nye sange, der står side om side med klassikerne.


”Selvom både hun og hendes musik er født af gaden, baggårdene og den rå undergrund, satte hun så stort et aftryk på dansk musik, at al snak om hiphop- versus finkultur virker ligegyldig,” fortæller producent Thomas Langkjær.

Billetsalget starter den 14. november via Ticketmaster.

BAKSPEJLET: I dag er det 15 år siden Natasja døde

ANNONCE