Nyhed

LANDET RUNDT: Niels Skousen annoncerer opfølger til 43 år gammelt konceptalbum

"Nu kan jeg ikke lade den hænge længere"

I 1980 udgav Niels Skousen albummet Landet rundt - med undertitlen Del 1.

I kølvandet på albummet indledte Skousen imidlertid en udgivelsespause på 22 år, og fik således aldrig fulgt op på sangcyklussen om Jens Christian, som forlader storbyen for at realisere sig selv som landmand, men må se sine drømme forvandle sig til skuffelse og desillusion.

Men nu sker det. "For et år siden tillod jeg mig den luksus at aftale med min booker: fra 2024 ikke at have nogen planlagte koncerter. Alt er oppe i luften. Alt kan ske i forhold til liveoptræden," skriver Skousen på sin Facebookprofil og tilføjer:


"Men noget jeg ved er, at et nyt album er i støbeskeen. Albummets titel er Landet rundt 2. Nu kan jeg ikke lade den hænge længere." 

Selvom annonceringen kommer som en velkommen overraskelse, vil opmærksomme fans muligvis have bemærket, at Skousen i løbet af 2023 faktisk er begyndt at spille flere sange fra netop Landet rundt del 1.

Det var blandt andet tilfældet, da Skousen og band i januar gav koncert på Huset i København, hvor Skousen i sin tid gav nogle af sine allerførste koncerter sammen med vennen Peter Ingemann.

Skousens seneste albumudgivelse er den stærkt kritikerroste Blæsten og regnen, som udkom i november 2022 og modtog fem stjerner af GAFFA anmelder.


HERFRA HVOR VI STÅR: Stort interview med Skousen & Ingemann

ANNONCE