Nyhed

ROCK PÅ MENUEN: Queens of the Stone Age kommer til Danmark

Josh Homme og kompagni har meldt deres ankomst til næste sommer

I sidste uge løftede den københavnske festival Syd For Solen sløret for det første hovednavn. Torsdag bliver en fest for elektroniske musikelskere med britiske Fred again.. i front.

Nu er arrangørerne klar til at annoncere lørdagens store hovednavn, som kommer til at have rock på menuen, når amerikanske Queens of the Stone Age indtager festivalen. I en pressemeddelelse fortæller programansvarlig Xenia Grigat:

”I spidsen for lørdagens line-up har vi booket et af verdens mest toneangivende rockbands, der om nogen holder fanen højt for den hårdtslående rockmusik og giver garanti for et fuldstændig eminent live-show.”


Queens of the Stone Age debuterede i 1998 med deres selvbetitlede debutalbum og har sidenhen udgivet yderligere syv studiealbum, hvoraf det seneste udkom i juni. In Times New Roman, som det nye album hedder, er blevet rost af flere anmeldere, herunder GAFFAs Simon Yüksel Nielsen, som kalder det bandets stærkeste album siden det kommercielle gennembrud Songs for the Deaf fra 2002.

Det populære rockband har en lyd, som passer perfekt ind i lørdagens program, fortæller Zenia Grigat videre i pressemeddelelsen:

”Guitaren går forrest på Syd For Solens lørdagsprogram til sommer, hvor både rock og indie bliver omdrejningspunktet for line-up’et. Jeg har svært ved at komme i tanke om et band, der passer bedre ind som hovednavn i en sådan musikalsk agenda i dag end netop Queens of the Stone Age. Deres bagkatalog er fyldt til randen med guitarklassikere, og lyden af dem er dynamisk og spiller sig ind i hjerterne hos en virkelig bred skare af rockelskende koncertgængere.”


Når Queens of the Stone Age lægger vejen forbi Syd For Solen i 2024, bliver det anden gang i træk, at rockbandet er af finde på en dansk festival. I sommer kunne de opleves på Roskilde Festival, hvor de leverede en, ifølge GAFFAs udsendte, seksstjernet koncertpræstation.

”Stærkere end nogensinde er Queens of the Stone Age vendt tilbage til scenen, og da Josh Homme udbryder, at ”det er det bedste fucking show på den her tour”, tror vi på ham. Queens of the Stone Age er mødt op for at levere, og vi som publikum æder det hele råt. Vi er den enhed, som han undervejs taler om, mens kroppene flyver omkring os, og vildskaben spreder sig blandt publikum,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Syd For Solen finder sted i perioden den 8.-10. august 2024. Det officielle billetsalg starter den 21. november klokken 10 via billetlugen.


Koncertaktuelle Josh Homme: – Jeg vil ind til Jordens centrum

ANNONCE