Nyhed

ROCKMASTODONTER MELDER KLAR: Foo Fighters spiller på Roskilde Festival

Festivalkoncerten bliver bandets eneste i Skandinavien i 2024

Det er blot en uge siden, at Roskilde Festival kunne løfte sløret for de første 16 navne til næste års program – heriblandt PJ Harvey, Gili og Romy. Nu tilføjer arrangørerne endnu et navn til plakaten. Til sommer kan festivalgæster således se frem til at opleve det amerikanske rockband Foo Fighters fredag den 5. juli, når de spiller deres eneste skandinaviske koncert i hele 2024.

Om offentliggørelsen af Foo Fighters udtaler Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

”Foo Fighters har vist sig som et band, der formår at blive ved med at udvikle sig og se frem. Med deres seneste album favner de en svær tid og transformerer den til en livsbekræftende fællesskabsoplevelse, som vi ser frem til at mærke på Orange Scene til sommer.”


Annonceringen falder blot et lille halvt års tid, efter at Foo Fighters i juni udgav deres 11. studiealbum But Here We. Et album, som bandet selv har kaldt ”et brutalt ærligt og emotionelt råt svar til alt det, Foo Fighters er gået igennem det seneste år,” med henvisning til bandets trommeslager Taylor Hawkins, som gik bort sidste år i en alder af blot 50 år.

Albummet modtog tre stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez, som mente, at sangene placerede sig mellem to stole, og at albummet virkede en smule uforløst.” Selvom lidelse kan afstedkomme stor kunst, er det måske bare ikke det optimale afsæt til at skabe et rockalbum i stadionformat,” argumenterede han blandt andet.

Når Foo Fighters kommer til Danmark til sommer, bliver det tredje gang i Roskilde Festival-regi. Bandet spillede sin første koncert på festivalen tilbage i 2005, og vendte senere tilbage i 2017. Sidstnævnte blev anmeldt af GAFFAs Keld Broksø, som kvitterede med fem stjerner for en overbevisende præstation.

”Foo Fighters har også mere snert af traditionel blues og rock i flere rundgange, end Nirvana nogensinde havde. Det virker til at få publikum med, men er måske heller ikke så originalt. Med disse mindre forbehold står tilbage, at Foo Fighters leverede en forrygende præstation, og at Dave Grohl og band virker gennem sammenspillede og i sync med både mål og retning. Taylor Hawkins har kompetent overtaget Dave Grohls gamle plads bag trommerne siden 1997, og sammenspillet mellem de to sidder lige i skabet,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Roskilde Festival 2024 finder sted fra den 29. juni til den 6. juli. Billetter til festivalen kan købes her.


EFTER JOKE: Overraskende gæstesanger dukkede op til Foo Fighters-koncert

 

 


ANNONCE