Nyhed

STOR MILEPÆL: Mø fejrer 10-års jubilæum for skelsættende album med to særlige koncerter

Albummet var med til at sende Møs karriere på en international stjernerejse

I 2024 er det præcis ti år siden, at Mø udsendte sit skelsættende album No Mythologies to Follow, som blandt andet indeholdt hitsingler som ”Pilgrim”, ”Don’t Wanna Dance” og ”Fire Rides”. Albummet modtog positiv omtale af internationale medier som Pitchfork og The Guardian, og herhjemme blev No Mythologies to Follow belønnet med ikke mindre end fire DMA-statuetter, fire GAFFA-priser samt hovedprisen ved P3 Guld.

Sådan en milepæl skal fejres, og det gør Mø ved at spille to særlige koncerter i Vega den 15. og 16. marts 2024, hvor hun spiller hele albummet i fuld længde, og samtidig inddrager andre numre fra den periode. I en pressemeddelelse sætter Mø ord på jubilæumskoncerterne:

”Jeg glæder mig sygt meget til at dykke ned i det hele igen. Det var en magisk tid for mig. Efter at have kæmpet med musikken prøvede jeg for første gang at skrive helt frit fra leveren og intuitivt. Og så mødte jeg en producer i Ronni Vindahl, som formåede at løfte det. For mig var det en magisk tid, hvor jeg følte mig i fuld kontakt med mig selv og mine drømme.”


At det lige er Vega, som kommer til at danne ramme for jubilæumskoncerterne, er ikke tilfældigt. Det var nemlig her, at Mø spillede i 2013 som en del af Vegas Udvalgte. Senere spillede hun tre shows i Store Vega i månederne omkring debutalbummet. Udover koncerterne byder jubilæumsfejringen også på en decideret take-over, hvor Mø indretter flere rum i Vega, så både koncertgængere og folk udefra kan blive taget med ind i Møs kreative processer hvad angår hendes musik, koncerter og visuelle udtryk.

Det vil være muligt at opleve Møs take-over af Vega i hele ugen op til de to koncerter.

Blot et år efter udgivelsen af No Mythologies to Follow kom Mø pludselig på lystavlen i hele verden, da hun lagde vokal til Major Lazers nummer ”Lean On”, som sidenhen er gået over i historien som en af de mest streamede sange nogensinde.


I 2019 trak Mø sig fra rampelyset for at pleje en krop, der var hårdt ramt efter flere vilde år i overhalingsbanen. I 2022 vendte hun tilbage til musikken med fornyet energi samt det nye album Motordrome under armen. Denne sommer havde Mø desuden sin debut på festivalen Grøn. Koncerten blev anmeldt af GAFFAs Adam Bouttai, som kvitterede med fire stjerner og ordene:

”47 minutters fremragende bagkatalog har fået alt, hvad remmer og tøjl kan trække. Helt perfekt har det ikke været. Men ægtheden kan ikke knægtes. Ørsted og band satsede gennem et ustoppeligt tempo og lykkedes mestendels. MØ’s verdensstjernestatus er uomtvistet – for hold da helt Ubberud, hvor har Karen Marie Ørsted begået (og begår stadig) kompositioner fra øverste kvalitetshylde.”

Billetsalget til jubilæumskoncerterne starter denne fredag den 1. december klokken 10 hos Ticketmaster.


BOGANMELDELSE: Mø-bog er en rutsjebanetur gennem succes, stress og selverkendelse

ANNONCE