Nyhed

KLUBNAVNE FRA ØVERSTE SKUFFE: The Blaze kommer til Danmark

Den franske EDM-duo har meldt deres ankomst til dansk festival i august

Den københavnske festival O Days løber af stablen mellem den 1.-3. august - og er i dag klar med første version af dette års plakat. De har nemlig netop annonceret årets første navne, herunder hovednavnene The Blaze, The Blessed Madonna, Chase & Status og Mø.

“Vi glæder os til at tage klubnavne fra øverste skuffe og hive dem ud i sollyset,” siger O Days’ festivalleder Josefine Winding, i en pressemeddelelse.

The Blaze har base i Paris, og bevæger sig indenfor Electronic Dance Music (EDM) og house. Gruppen er en duo og består af to fætre. De startede med at lave musik i 2017, hvor de udgav deres første studiealbum Dancehall. Bandet udgav sidste år deres andet studiealbum Jungle, som GAFFA har anmeldt.


”Jungle er indiskutabelt et stærkt album, hvis man kun ser på sammenhængskraft og den måde, hvert stykke musik flyder sammen og alligevel komplementeres af de små kontraster. På "Madly" bliver der eksperimenteret med lidt acid, mens "Lonely" lader ordene "cause I'm fucking lonely" lyde som drivkraften til et lille rumskib i kapløb med hvidglødende kometer. Stemningsfyldt og opløftet til samtlige himmellegemer. Men det vil også lyde en kende for stabilt og sikkert for dem, der var meget begejstret for enten Blazes debut eller Guillaume Alrics solo-output som Enfant Sauvage,” hed det blandt andet i den firestjernede anmeldelse.

Sidste gang, GAFFA oplevede The Blaze live, var i 2022 til Roskilde Festival. Til koncerten kvitterede GAFFA med tre stjerner. ”The Blaze har medhjulpet til et trecifret antal scoringer i postnummeret 4000. The Blaze har fået Roskilde til at forelske sig. Det er vist også sådan, det typisk går, når musikken ikke rigtig har universel dansegaranti– så må energien forbruges på anden vis,” lød det dengang.

Den amerikanske house-dj The Blessed Madonna indtager også scenen til sommer. Hun har blandt andet hittet med remixes af navne som Dua Lipa (hun har remixet hele Dua Lipas seneste album Future Nostalgia til albummet Club Future Nostalgia), Robyn og Georgia og har gjort sig bemærket med dj-sæt på toneangivende elektroniske scener som XOYO i London, Panorama Bar i Berlin, Coachella Festival i USA og gennem faste værtskaber på radiokanalerne BBC Radio One og Rinse FM. Marea Stamper, som er hendes borgerlige navn, har desuden været udråbt af Mixmag som ”DJ of the Year” i 2016.


Sidste gang GAFFA oplevede hende live, var sidste år til Distortion, hvor hun fik en trestjernet anmeldelse. ”Masser af lækker diskofil house er blevet serveret. Publikum har taget imod med kyshånd. En teknisk dygtig skiverytter er kommet med house i stride strømme, men det blev altså mest til en omgang hygge i skovbrynet. I den store sammenhæng har det dog mest været udstrækningsøvelser til dødstrampen senere på aftenen,” lød det blandt andet i anmeldelsen.

Pharrell Williams har kaldt dem "de mest interessante producere i England", og Rihanna har udtalt, at de udgør rygraden på hendes Rated R-album. Det er duoen Chase & Status der er tale om. Duoen er skabt af de to dj’s Saul Milton (Chase) og Will Kennard (Status). Duoen er blandt andet kendt for sange som ”Baddadan”, ”Disconnect” og ”Time”.

Mø er også at finde til årets lineup, og når man kigger på de store klubklassikere, kan man ikke komme uden om Mø. Den fynske sangerinde har hit som ”Lean On”, ”Kamikaze” og ”Cold Water” bag sig. Sangen ”Cold Water” er lavet i samarbejde med Mø, Justin Bieber og Major Lazer. Hun valgte dog at holde pause tilbage i 2019 da hun fik stress, men kom tilbage som sangerinde i 2022.


Udover festivalens hovednavne har O Days også annonceret mere af musikprogrammet, som kan ses nedenfor. 

Musikprogrammet for O Days 2024:
The Blaze
The Blessed Madonna
Chase & Status (DJ-sæt)

Altın Gün
Coco O.
Eliza Rose
Obongjayar
Ross From Friends (DJ-sæt)
Salute
Serpentwithfeet
When Saints Go Machine
Art School Girlfriend
Dj Paydar
George FitzGerald
Grove
Laid Back
Nourished by Time
Silk
Smag På Dig Selv
Yùne Pinku

THE BLAZE-INTERVIEW: Kunsten at græde på floor

 

ANNONCE