Nyhed

LIVLIG SJÆLFULDHED: Seinabo Sey tilbage med ny dansk koncert

Med sit nye album under armen drager Sey på en Skandinavien-turné, der også byder på dansk visit

I 2018 udgav svensk-gambiske Seinabo Sey sit andet studiealbum med titlen I’m a Dream. Albummet fik en varm modtagelse af GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard, som kvitterede med fire stjerner til den dengang 27-årige sanger:

”Albumåbner ”I Love You” er enormt nutidig, samtidig med at skæringen kunne være blevet udgivet af Whitney Houston i 1990’erne. Og det er lige i tidsånden og mega lækkert, men også noget, vi får i overflod lige nu. Så er numre som ”I Owe You Nothing” mere interessant, med en urban Lauryn Hill-lyd og tekst som: ”I don't have to smile for you/I don't have to move for you/I don't have to dance, monkey dance, monkey dance, monkey dance for you,” lød vurderingen dengang.

Tidligere i år vendte Sey tilbage med et nyt album, The One After Me, og i den forbindelse annoncerer hun nu en Skandinavien-turné i 2024, hvor vejen også går forbi Danmark. Det sker den 14. februar, hvor Sey kan opleves i Store Vega i København. 


Sey debuterede tilbage i 2015 med albummet Pretend, hvor sangene ”Younger” og ”Hard Times” bragte sangerinden ind på de internationale hitlister. Med opfølgeren I’m A Dream præsenterede Sey en mere selvsikker, moden og konfronterende side af sig selv. På det nyeste album fortsætter Sey med at udvikle sig selv og sin musik og inddrager blandt andet lyden af, hvad der i en pressemeddelelse beskrives som ”teenage r&b, svensk folkemusik og uventede produktioner.”

I 2019 lagde Seinabo Sey vejen forbi Danmark, da hun spillede en koncert på Heartland Festival. Koncerten modtog fire stjerner af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt under titlen Sjælfuld, storsmilende svensker:

”Seinabo Sey har en imponerende dyb og fyldig soulstemme, og der er også dybde i lydbilledet, hvor hun stiller op med et stort band med guitar, bas, trommer, keyboard og to gospelassiocierende korsangerinder, der i den grad hjælper med at få hendes melodiske sange ud over scenekanten,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Billetterne til koncerten i Store Vega er i salg fra denne onsdag den 11. oktober klokken 10 via Ticketmaster, Vega og Luger.

Hør Seinabo Seys nye album


Seinabo Sey – Med bladet fra munden

ANNONCE