Nyhed

Anti-perfekthedskultur: Gymnasieelever overrasket med Benjamin Hav og croquismodeller

Et nyt projekt - Pærfekt Croquis - skal gennem debat og croquis-tegninger sætte fokus på perfekthedskulturen blandt danske gymnasieelever

I fredags kunne elever på Viborg Gymnasium opleve Benjamin Hav i en panelsamtale om perfekthedskultur, da projektet Pærfekt Croquis blev skudt i gang. Projektet bliver arrangeret af Muskelsvindfonden med midler, som er indsamlet under Grøn Koncert i et samarbejde med Hummel, NOVA og Plads Til Forskelle-ambassadøren Benjamin Hav.

Pærfekt Croquis turnerer rundt til forskellige gymnasier over hele landet for at sætte fokus på perfekthedskulturen i samfundet – og altså særligt blandt den unge generation af gymnasieelever. Undervejs skal eleverne tegne croquis efter to levende modeller, som ifølge projektet skal være med til at åbne op for samtalen om diversiteten blandt mennesker, og udfordre den uopnåelige perfektheden:

- ‘Pærfekt Croquis’ er dels en sanselig tegneoplevelse og dels en samtale om perfekthedskultur i et panel af eksperter, kendte mennesker og de unge. De studerende ser og tegner kroppe i alle former og størrelser, som verden virkelig ser ud, og ikke som den fremstilles på de sociale medier. Croquis-modellerne til ‘Pærfekt Croquis’ er nemlig helt almindelige mennesker med rynker, skavanker, handicap og alt det, der kan betegnes som ‘pærfekt’, skriver Pærfekt Croquis på deres hjemmeside.


Selvom turnéen allerede er skudt i gang, er der stadig mulighed for at få besøg af Pærfekt Croquis på din ungdomsuddannelse. Man kan tilmelde sig på projektets hjemmeside lige her.

LÆS OGSÅ: HISTORISK BILLETSALG: Grøn melder udsolgt i alle byer på nær én

ANNONCE