Nyhed

LIGE NU: Direktør politianmeldt for indbrud på skandaleramt spillested

GAFFA har det seneste stykke tid dækket sagen om det skandaleramte spillested Stagebox, der holder til i lokaler på Refshaleøen i København. Nu er der endnu engang sket en overraskende udvikling i sagen

Stifter og direktør Stefan Petersen, som åbnede dørene til Stagebox få uger før corona-nedlukningen, blev d. 29. juni taget under konkursbegæring af Sø- og Handelsretten, og har efterfølgende modtaget kritik fra flere samarbejdspartnere samt lokalernes udlejer.

Kulturmonitor kunne d. 4. august fortælle, at der er foregået en lang række kritisable forhold som blandt andet omfatter manglende momsindberetning, problemer med skatteindberetningerne, uafsluttede mellemværender med kreditorer og et ulovligt lån i firmaet. Derudover kunne Kulturmonitor berette, at Stagebox havde et underskud på omkring 6,4 millioner kroner i tiden omkring konkursbegæringen.

I dag kan Politiken fortælle, at stifter og direktør Stefan Petersen over tre nætter fra d. 18 til d. 20. august er brudt ind i Stagebox’ lokaler på Refshaleøen, og har kørt lastbiler væk med diverse værdier i form af blandt andet teknisk udstyr, varelager og containere.


Ejerne af lokalerne, Refshaleøens Ejendomsselskab, har nu politianmeldt Stefan Petersen. Han mener dog selv, at indbruddet var nødvendigt, da selskabet har forhindret Stagebox retmæssigt i at afhente selskabets aktiver.

Kurator for boet og advokat Anders Hauge er dog af anden opfattelse, og beskriver indbruddet som ”selvtægt”, men tør ikke kalde handlingen for tyveri, imens sagen endnu udfolder sig:

- Hvis der har været nogle genstande derude, der tilhører nogle tredjeparter, og man har leveret det tilbage til dem, der alligevel skulle have det på et eller andet tidspunkt, så kan jeg ikke sige, at det er tyveri. Men hvis der er fjernet ting, som jeg ikke kan lokalisere, så er det klart, at situationen ændrer sig, uddyber Anders Hauge til Politiken.


Det skandaleramte spillested blev erklæret endeligt konkurs i Sø- og Handelsretten d. 29. august.

GAFFA følger sagens udvikling tæt - hold dig opdateret her på siden.

 


LÆS OGSÅ: Spillestedet Stagebox har fået frataget nøglerne til koncertsal efter en række problemer

 

ANNONCE