Nyhed

David Gilmour udgiver første soloalbum i ni år - hør første single her

Pink Floyd-veteranen har fået modspil af 34 år yngre producer på kommende album, som udkommer til september

Det er efterhånden ni år siden, den i dag 78-årige Pink Floyd-guitarist David Gilmour udgav sit seneste soloalbum. Rattle that Lock udkom i 2015 - og sendte også GAFFA en tur til London for at opleve Gilmour live i Royal Albert Hall i forbindelse med udgivelsen.

Nu er der så endelig nyt album på vej fra Gilmour, som dog også gav lyd fra sig så sent som i 2020, hvor han udgav nummeret "Yes, I Have Ghosts." Dén sang er det ene af to bonustracks på det kommende album Luck and Strange, som er sat til udgivelse den 6. september via Sony Music. 

Albummet er indspillet over en periode på fem måneder i London og Brighton og er produceret af Gilmour selv sammen med Charlie Andrew, som blandt andet er kendt for sit arbejde med Alt-J og Marika Hackman. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor Gilmour selv fortæller om processen og med-produceren:


"Vi inviterede Charlie hjem til os, hvor han lyttede til nogle demoer og sagde ting som 'behøver der virkelig være en guitarsolo dér?' og 'fader de alle sammen ud? Kan nogen af dem ikke bare slutte?' Han er herligt blottet for kendskab til eller respekt for min fortid. Han er meget direkte og uimponeret, og det er jeg vild med. Det er virkelig godt for mig, for det sidste, du har brug for, er folk, som bare adlyder dig."

Gilmour – godkendt genvisit i Pompeii

 


 

ANNONCE