Nyhed

GAFFA-skribent holder foredrag om Rammstein

Vores Rammstein-ekspert fortæller om det kontroversielle band ved tre foredrag i den kommende tid

Hvis du fulgte GAFFAs ekstensive dækning af sidste års voldsomme beskyldninger mod Rammstein-frontmanden Till Lindemann - så er du også stødt på navnet Alexander Hemstedt. Hemstedt, som til daglig er gymnasielærer på Ribe Katedralskole, er nemlig GAFFAs egen ekspert i det tyske band.

Nu er der så mulighed for at høre Hemstedt fortælle om bandet - inklusive sidste års meget omtalte sag(er), hvor en række kvinder beskyldte gruppens 60-årige forsanger og inderkredsen omkring ham for forskellige fysiske overgreb.

Hemstedt fortæller om Rammstein på Hørsholm Bibliotek den 11/4, på Hørning Bibliotek i Østjylland den 22/5 og på Dokk1 i Aarhus den 6. februar 2025.


Till Lindemann (t.v.) og Alexander Hemstedt. Foto: Danny Uhlmann
Till Lindemann (t.v.) og Alexander Hemstedt. Foto: Danny Uhlmann

"Jeg betragter Rammstein som et helkunstværk og som ambassadører for tysk sprog og kultur. Siden tysk er mit modersmål står jeg gang på gang imponeret over, hvor meget seks-mands-bandet med medlemmer fra den tidligere DDR får millioner af mennesker til at synge og lære tysk. Bandet er, for mig at se, yderst relevant, da der ingen pendanter til dem," udtaler Hemstedt til GAFFA og uddyber:

"The best show on Earth, something you must see before you die, skrev amerikanske Rolling Stone Magazine, og det er så sandt, som det kan blive. Ud over showelementet er Rammstein også enestående i forhold til deres tekstunivers, hvor tit ømme emner og tabuer som fremmedhad samt Tysklands historie bearbejdes," fortæller Hemstedt og tilføjer:


"Efter “Lindemann-Gate” har bandet fået endnu mere opmærksomhed end før. Som troværdig foredragsholder og som den, der har dækket sagen formentligt mest herhjemme, er jeg naturligvis nødt til at komme kort ind på emnet. Men hovedfokus ligger selvfølgelig på kunstværket Rammstein og deres musik."

RAMMSTEIN: Musikken skal kunne stå for sig selv

ANNONCE