Nyhed

Rammstein beskyldes for plagiat

Det franske synthwave-band Ninja Cyborg anlægger endnu en sag mod gruppen fra Berlin.

Det franske synthwave-band Ninja Cyborg anklager Rammstein for tyveri af intellektuel ejendom. Det gjorde de første gang allerede i 2021, men sagen blev afvist i sin tid. Nu appellerer duoen sagen og hævder, at synth-riffet og andre melodiske elementer i Rammsteins hit "Deutschland" er deres og ikke Rammsteins. Sangen "The Sunny Road", udgivet tre måneder tidligere, siges at være originalen:

"The Sunny Road" blev udgivet før "Deutschland", men mange lyttere anklagede alligevel Ninja Cyborg for at kopiere Rammstein-riffet. Bandet har nu i forbindelse med deres appel indhentet en udtalelse fra Paris-musikeksperten Richard Dubignon. Han beskriver riffet og andre dele af sangen som "uden tvivl" plagieret.

Bandet siger til det franske nyhedsmagasin Le Nouvel Obs: "Vi ønsker, at dette stykke bliver anerkendt som vores, og at vi ikke mere skal bruge vores liv som kunstnere på konstant at retfærdiggøre os selv."


Retssagen starter den 10. september i år ved retten i Paris. Ninja Cyborg-bandmedlem Marc Botté er sikker og siger ifølge Laut.de: "Jeg kan ikke lide Rammstein, og jeg lytter ikke til denne gruppe. Riffet er mit. Jeg ved til 100 procent, at jeg ikke plagierede dem."

Der har indtil videre ikke været nogen kommentar fra Rammstein.

Ninja Cyborg udgav i 2018 deres debut-ep Night of the Cobra, som i 2020 blev fulgt op af albummet The Sunny Road og i 2021 singlen "Wanderland."


LÆS OGSÅ: The best show on Earth brændte Odense af

ANNONCE