Nyhed

Tønder Festival er optimistiske trods sløvt billetsalg i 2023

Den sønderjyske festival kan i år fejre 50-års jubilæum

I går afholdt Tønder Festival Forening deres årlige generalforsamling, hvor de store tematikker på dagsordenen var sidste års festival og dette års jubilæumsfest. Sidste års festival resulterede nemlig med et underskud på knap en million kroner. Den sønderjyske festival forklarer underskuddet med, at festivalen stod foran flere udfordringer i 2023. Der skulle hurtigt (og uventet) findes en ny direktør, og billetsalget levede ikke op til forventningerne, som foreningen blandt andet tilskriver ændrede købsvaner efter corona-årene. 

Direktørposten endte med at blive besat af Kristina Lehmann Schjøtt, som kom fra en stilling som direktør i Destination Limfjorden, og som dengang udtalte, at hun glædede sig til at vende hjem Sønderjylland.

”Efter mere end 12 år væk fra det sønderjyske vil jeg gerne hjem igen, og Tønder Festival har for mig altid været noget helt særligt, med det unikke, det autentisk sønderjyske og det nære, som i den grad præger festivalen. Alt det, der er blevet bygget op de sidste knap 50 år, ligger mit hjerte meget, meget nær”, udtalte Kristina Lehmann Schjøtt.

Trods de store udfordringer med et vigende billetsalg og dermed et fald i omsætning på festivalpladsen i 2023 ser formand for Tønder Festival Forening, Mette Bossen Linnet, positivt mod et festligt jubilæumsår, hvor man satser på nye investeringer.


”Det handler for os om at bringe festivalen godt ind i de næste 50 år. Det er vores pligt og vores plan. Ret hurtigt blev bestyrelserne i Tønder Festival Forening og Tønder Festival Fond derfor enige om, at corona-årene og sidste års vigende billetsalg var noget, vi skulle arbejde klogt med og investere os ud af – særligt nu, hvor festivalen fejrer sit 50-års jubilæum”, fortæller formand Tønder Festival Forening, Mette Bossen Linnet, i en pressemeddelelse.

Konkret vil man øge overnatningskapaciteten samt give markedsføringen af festivalen et løft. Derudover skriver foreningen, at publikum kan glæde sig til ændringer og forbedringer på festivalpladsen.

Tønder Festival løber af stablen den 21.-24. august, og byder blandt andet på amerikanske Rickie Lee Jones, der spiller på festivalen få måneder før sin 70-års fødselsdag, samt andre kendte navne såsom Asleep at the Wheel, Rodney Crowell, Jacob Dinesen, Hush og Jonah Blacksmith. 


Tønder Festival deltager desuden i Bibliotekernes Verdensmålsuge, som finder sted i næste uge (den 22.- 28. april). Verdensmålsugen sætter blandt andet fokus på vigtigheden i ​​at bevare og genoprette naturlige levesteder, og Tønder Festival planter derfor et træ i lokalområdet for hver Tønder Festival-partoutbillet, der sælges i uge 17. Man kan læse meget mere om festivalen og initiativet her.

LÆS OGSÅ: Rickie Lee Jones kommer til Danmark

 


ANNONCE