Nyhed

Joni Mitchell klar med nyt bokssæt - med covernoter af kendt skuespiller

Kommende kapitel i Mitchells store arkivserie fokuserer på hendes albums fra slutningen af 70'erne

Det er nogle gode år for fans af den i dag 80-årige, canadiske sangskriver-legende Joni Mitchell. I sommeren '22 materialiserede hun sig højst overraskende på scenen på Newport Folk Festival og gav sin første koncert i en længere årrække. Den udkom som livealbum sidste år.

Nu er Mitchell (og pladeselskabet bag hende) så klar med endnu en spændende og omfattende udgivelsen i den forløbende Archives-serie, som blev søsat i 2020 og siden har kastet en række store bokssæt af sig - senest den seksstjernede Archives Vol. 3: The Asylum Years (1972-1975), som udkom i efteråret '23.

Efter de seneste års grundige afdækning af de første ti år af Mitchells karriere, er turen nu kommet til perioden fra Hejira (1976) til og med livealbummet Shadows & Light (1980). Mitchells arkivserie kører i to spor: Dels bokssæt med uudgivne optagelser, dels flotte boksudgivelser af hendes studiealbum i remastererede versioner.


Den kommende The Asylum Albums (1976-1980) tilhører sidstnævnte kategori og indeholder således albummene Hejira (1976), Don Juan’s Reckless Daughter (1977), Mingus (1979) og Shadows And Light (1980). De er alle blevet remastereret af Bernie Grundman.

Bokssættet udkommer 21. juni som 6-dobbelt vinyl eller 5-cd samt digitalt. Inkluderet er et essay af skuespilleren Meryl Street, som er mangeårig fan af Mitchell. "Det handler ikke bare om værket - musikken og teksterne - som Joni giver os. Hendes kunst efterlader lytteren forandret. Hun har ændret noget inden i os. Og det er sådan, kunstnere ændrer verden," skriver Streep blandt andet - her citeret fra Uncut.

JONI MITCHELL FYLDER 80: Her er tre danske topnavnes bud på, hvorfor hun er så stor


ANNONCE