Nyhed

Joni Mitchell overrasker på festival med sjælden optræden

Det var ikonets første fulde show i over 20 år

Joni Mitchell, som ikke havde optrådt live siden 2013 før tidligere i år, optrådte overraskende med et fuldlængde sæt, i går (den 24. juli) på Newport Folk Festival 2022.

Hun sluttede sig til koncerten med Brandi Carlile, som jævnligt har talt om sin kærlighed til Mitchell. Duoen sang Mitchells klassikere, herunder "A Case of You" og "Both Sides Now", og Mitchell spillede desuden guitarsolo på sin "Just Like This Train".

Sidste gang Mitchell optrådte på Newport Folk Festival, var i 1969, og hendes performance søndag var det første fuldlængde show med hende siden 2000.


Med på scenen var desuden Blake Mills, Taylor Goldsmith, Marcus Mumford, Wynonna Judd, Lucius' Jess Wolfe og Holly Laessig med flere. Begivenheden er siden blevet døbt "Joni Jam".

Joni Mitchell blev tidligere på året hædret som Årets Person i MusiCares under Grammy-weekenden, hvor hun også gav en kort optræden sammen med musikerne, der hyldede hende. Hun tog imod en Grammy for bedste historiske album og optrådte også under showet. Det er yderst overraskende, at Joni Mitchell er tilbage på scenen, eftersom hun i 2015 blev ramt af en alvorlig hjerneaneurisme.  

Se en video med hendes optræden her: 


ANNONCE