Nyhed

Han delte vandene ved at støtte Donald Trump. Nu er han død af mavekræft og hyldes af kollegerne

En række prominente kolleger har hyldet Toby Keith på sociale medier efter hans død i en alder af blot 62 år

Forleden landede den triste nyhed om, at den storsælgende, amerikanske countrystjerne Toby Keith er død i en alder af bare 62 år. 

Toby Keith led af cancer i maven, og på billeder fra efteråret '23 kan man se en stærkt udtæret udgave af den engang så korpulente bulderbasse smile til kameraet med sit karakteristisk kække glimt i øjet og skæve smil.

Toby Keith, som solgte millioner af album i storhedstiden i 00'erne, gjorde sig bemærket ved - modsat mange kolleger fra rockens og poppens verden - at støtte tidligere præsident Donald Trump og optrådte ved indsættelsen af Trump i 2017.


Ikke fordi Keith var et særskilt ondt eller dårligt menneske, men fordi han identificerede sig med de såkaldt almindelige amerikanere, som Trump har påstået at repræsentere.

Det er da også et bredt udsnit af Keiths kolleger i musikbranchen, som her i dagene efter hans død har været ude og dele mindeord om stjernen, som gav koncerter i Danmark i 2009 og '11.

Toby Keith på scenen i København, november 2009. Foto: Rasmus BS Hansen
Toby Keith på scenen i København, november 2009. Foto: Rasmus BS Hansen


“Jeg har haft det virkelig sjovt med at synge med Toby. Han er en af os. Hvil i fred, Toby," skriver countrylegenden Willie Nelson på sociale medier og suppleres af blandt andre Dolly Parton:

"Det er altid hårdt, når vi mister vores brødre og søstre indenfor countrymusikken," skriver Parton og tilføjer: "Toby Keith var en af de store, i enhver forstand. Han vil blive savnet, men hans musik og eftermæle vil leve videre," lyder det fra Parton.

Også The Beach Boys-veteranen Mike Love mindes Keith og skriver på det sociale medie X:


"Klokken var 1.48 om natten, da jeg hørte at Toby Keith var død. Alt for tidligt. Jeg havde privilegiet af at arbejde sammen med Toby Keith på vores Stars and Stripes-album. Tobys store, dundrende stemme bragte "Be True to Your School" til live på en måde, jeg end ikke kunne have forestillet mig," husker Love og tilføjer:

"Toby var fantastisk at arbejde sammen med, en dyb og venlig sjæl dedikeret til musikken. Han havde en evne til at kommunikere hele det menneskelige spektrum af følelser så poetisk gennem sin sang."

Blandt øvrige kolleger, som har delt mindeord om Keith, er Blake Shelton, Loretta Lynn, George Strait, Alan Jackson og Don McLean. Du kan læse GAFFAs nekrolog over Toby Keith her.

Mellem pinagtigheder og pondus

ANNONCE