Nyhed

The War on Drugs kommer til Danmark

Det amerikanske rockband giver jysk koncert i idylliske omgivelser til sommer

Sidste år holdt The War On Drugs en turnépause, men nu er bandet klar til at rulle ud i turbussen igen. Og ikke nok med det: Bussen kommer forbi Danmark og stopper i Horsens den 17. juli for at spille sange som ”Red Eyes”, ”Under Pressure”, ”Pain” og ”I Don’t Live Here Anymore”.

Hvor holder man sådan en koncert? Det kan kun ske under åben himmel i byparken Lunden, som hvert år danner ramme om de populære Rock i Lunden-arrangementer - og som tilbage i 2002 dannede ramme om en intimkoncert med selveste David Bowie.

”At vi kan præsentere et referenceband som The War On Drugs i Lunden, er med til at udvikle paletten af stærke kunstneriske oplevelser man kan få i Horsens,” lyder det fra direktøren i Horsens & Friends, Claus Visbye i en pressemeddelelse, hvor han tilføjer:


”Er man bare en lille smule til velspillet rock, så skal man i Lunden til sommer og få en intim musikoplevelse fra absolut øverste verdenshylde.”

The War On Drugs er et amerikansk band, som har bevæget sig over genre som rock, indie, folk og meget mere. Bandet startede tilbage i 2005 i Pennsylvania og udgav tre år efter deres første studiealbum Wagonwheel Blues. De vandt en Grammy i 2017 for deres fjerde album A Deeper Understanding.

Bandet var senest albumaktuel med I Don’t Live Here Anymore, som er deres femte album og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder. ”For det er ubestrideligt, at I Don't Live Here Anymore over ti sange og 50 minutters spilletid placerer sig nogenlunde konstant i det hårfine grænseland mellem ’fortrinligt’ og ’fænomenalt’,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Selvom bandet var på turnépause, optrådte de ikke desto mindre ved festivalen Syd For Solen sidste år. Her var GAFFAs anmelder med og kvitterede med fire stjerner.

”The War on Drugs balancerer fra koncertens start mellem det udsvævende, stemningsfulde udtryk som på den Springsteen’ske ”I Don’t Wanna Wait” og det mere lige ud rockede ”An Ocean Between the Waves” – hele tiden med den 80’er- guitarbårne lyd, som The War on Drugs har fremdyrket over (mindst) de seneste tre plader, og som sender kærlige og klare hilsner til både Dire Straits, 80’er-Bob Dylan og ovennævnte Bruce Springsteen,” noterede vores anmelder og tilføjede:

”Sangene lyder godt, og der er et fint flow i koncerten, men der er samtidig tendens til, at der går en lille smule autopilot i det hele.”


Sommerens koncerten løber af stablen den 17. juli i Lunden i Horsens. Billetsalget går i gang fredag den 16. februar klokken 10. Billetterne koster 495 eksklusivt gebyr, og de kan købes her. 

The War On Drugs: Druknet i Støj

ANNONCE