Nyhed

SYD FOR SOLEN 2023: Bon Iver får internationalt selskab – yderligere tre navne er offentliggjort

Lørdagsprogrammet byder på amerikansk stadion- og drømmerock og 90’er-nostalgi fra en dansk-færøsk kunstner

Den københavnske festival Syd For Solen, der fandt sted for første gang i år, vender tilbage i perioden fra den 8. til den 10 juni næste år. Ud fra de navne, der allerede er blevet offentliggjort, lader det til, at Søndermarken på Frederiksberg bliver epicenter for kolde øl, en stærk fællesskabsfølelse og vigtigst af alt – god musik.

For nyligt blev de første navne til festivalens torsdagsprogram afsløret, hvor blandt andre Bon Iver var at finde, og ud fra dagens nyhed viser det sig, at den amerikanske indiefolk-sanger får internationalt selskab. Syd For Solen har nemlig netop løftet sløret for tre navne, der til sommer skal gæste Søndermarken.

Øverst på plakaten befinder det amerikanske rockband The War On Drugs sig i selskab med californiske Warpaint. Begge navne er rutinerede spillere på den internationale musikscene, og der er ingen tvivl om, at de nok skal levere fængslende vokaler og guitarekskursioner i hobetal.


Også dansk-færøske Brimheim sørger til sommer for at levere musikalsk underholdning til danskernes rockhjerter. Hendes debutalbum udkom i januar 2022, men siden er hendes karriere kun vokset i stjernefart - for med sin mørke, hviskende rockvokal og et musikalsk univers, der bevæger sig mellem de skrøbelige, stille og folk-inspirerede sange og de tunge rockballader, formidler hun samtidig tekster om ægte følelser, der med sine fængende melodier trænger ind under huden.

LÆS OGSÅ: Syd For Solen-arrangør: Der er ingen andre festivaler som vores i København

 


 

Nikolaj Thorenfeldt, arrangør bag festivalen, har i en pressemeddelelse sat ord på sin begejstring for torsdagens navne:


”På Syd For Solens lørdag bliver guitarsoloer ikke en mangelvare, lad mig bare sige det sådan. De her tre bands er efter min mening nogle af de absolut bedste livebands, man kan score i henholdsvis USA og herhjemme netop nu,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg glæder mig helt kolossalt til at præsentere dem alle tre på samme dag og skal personligt have det helt store arsenal af luftguitarer støvet af til lejligheden.”

I sommer gæstede blandt andre Slowdive, Wet Leg og The National Syd For Solen, og sidstnævnte leverede en koncert, som GAFFAs anmelder var stærkt begejstret over – den fik nemlig seks funklende stjerner.

Billetter til Syd For Solen sælges via sydforsolen.dk eller på billetlugen.dk. Prisen er 700,- kroner + gebyr for en dagsbillet, som sættes i salg den onsdag den 7. december klokken 10.00 via Billetlugen.dk.

Abonnerer man på Syd For Solens nyhedsbrev, kan man allerede fra den 2. december klokken 10.00 få adgang til et pre-sale af festivalens lørdagsbilletter.

LÆS OGSÅ: Ingen slinger i indievalsen

ANNONCE