Nyhed

STOR MYSTIK: Er Paramore i gang med at lave en Taylor Swift-manøvre?

Paramore skal efter planen opvarme for Taylor Swift på den europæiske del af hendes The Eras Tour. Noget tyder på, at gruppen også følger hendes karrierestrategi bag scenetæppet

Det sendte chokbølger gennem fanmiljøet, da den populære 00'er pop-punk-gruppe Paramore i slutningen af 2023 pludselig slettede alt indhold på deres sociale medier. I dag er der stadig ingen opslag fra den amerikanske gruppe - bortset fra deres Facebook-side, som er det eneste sted, hvor man kan se gruppens gamle opslag - og deres hjemmeside melder 404-fejl. Var gruppen mon gået i opløsning? Det virkede umiddelbart usandsynligt, da Paramore efter planen er opvarmningsgæst når Taylor Swifts historiske turné The Eras Tour kommer til Europa senere i år med den første koncert den 9. maj i Paris.

Nu lyder rygterne, at Paramore kan være i gang med at genindspille deres bagkatalog efter en gammel kontrakt med deres pladeselskab er udløbet efter 20 år - altså en vaskeægte Taylor Swift-manøvre, som siden 2020 har været i gang med at genindspille samtlige album for at genvinde rettighederne over sin egen musik, og som har skabt massiv omtalte lige siden. 

Paramore - som blev dannet i 2004 - har dog tidligere oplevet bump på vejen. I 2010 forlod to af bandets formative medlemmer - brødrene Josh og Zac Farro - gruppen efterfulgt af den daværende bassist Jeremy Davis i 2015. I 2017 vendte trommeslageren Zac Farro dog tilbage til folden, og gruppen udgør i dag forsanger Hayley Williams, guitarist Taylor York og altså trommeslager Zac Farro. 


Efter Paramore slettede deres indehold på de sociale medier og deres hjemmeside i slutningen af december i det forgangne år, aflyste Paramore også deres optræden på iHeartRadio-festivalen Alter Ego, hvor de skulle have spillet den 13. januar. Aflysningen blev begrundet med "uforudsete omstændigheder", som de skrev i et midlertidigt opslag i deres Instagram-story. Aflysningen kom få dage efter det amerikanske medie Variety kunne meddele, at kontrakten mellem Paramore og deres pladeselskab Atlantic Records var udløbet efter 20 år og ikke var blevet forlænget, hvilket gjorde gruppen til en fri spiller i musikbranchen. 

Hvis man skal tro rygterne, så følger Hayley Williams og co. altså i Taylor Swifts fodspor og genindspiller deres bagkatalog. Det siger en unavngiven kilde til avisen The Sun. Ifølge kilden genindspiller Paramore deres sange hos Hayley Williams eget musikforlag But Father, I Just Want To Sing Music. Kilden siger desuden, at "Alt de (Paramore, red.) ønsker, er ejerskab over deres musik. Taylor er meget støttende bag kulisserne, og står altid til rådighed med vejledning. Hun er deres største cheerleader". Hvorvidt rygterne taler sandt, er endnu usikkert, og i skrivende stund har gruppen ikke selv udtalt sig. 

Paramores frontfigur Hayley Williams deler en lang historie med Taylor Swift. Hun har tidligere fortalt i et interview til Jimmy Fallon i talkshowet The Tonight Showat de to mødtes for første gang til en Grammy-fest i 2007, hvor Taylor Swifts mor introducerede sig selv til Hayley Williams, og fortalte, at Taylor Swift ikke havde særligt mange jævnaldrene venner, som også lavede musik, og at hun derfor gerne ville introducere de to stjernefrø for hinanden. Sidenhen har de to gæstet hinandens optrædener flere gange, og Hayley Williams optræder også på sangen "Castles Crumbling" fra Taylor Swifts genudgivelsesalbum Speak Now (Taylors Version) (From the Vault). 


 

LÆS OGSÅ: Årets måske bedste pop-punk-potpourri

ANNONCE