Nyhed

BY:LARM 2024: Her er årets demokunstnere

De tolv bands er blevet udvalgt blandt mere end tusind ansøgere til efterårets norske branchefestival

Mandag offentliggjorde arrangørerne af By:Larm - det norske svar på Spot Festival - de talentfulde demobands, som får lov at gå på scenen i Oslo 12.- 14. september, og som spås en strålende karriere. De tolv bands er udvalg blandt mere end tusind ansøgere.

Demojuryen har valgt Dancing the congaHiwáKLIKK9Markella, Mathias AngelhusMolbo, Naema, Randi OlineSigne DøSnelleDeponi og Rosa Faenskap til årets By:Larm. De to sidstnævnte spiller som en del av By:Larm Black, festivalens rock- og metal-satsning.

Hvert år samler By:Larm centrale brancheaktører, agenter og landets fremmeste talentspejdere til at lytte sig gennem indsendte demobånd fra håbefulde ansøgere til en plads på Norges vigtigste branchefestival. Og al erfaring viser, at den 30 personer store jurys valg rent faktisk præger de følgende års playlister og bookinger: 


"Når jeg som del af en demojury skal være med til at udvælge kunstnere, er det det umiddelbare helhedsindtryk, som ligger til grund for de afgørelser, som træffes. I et landskab, hvor rigtig mange arbejder med udtryk, der ligner hinanden, er det dem, som tør stikke ud i positiv forstand, der bliver lagt mærke til," udtaler Viljar Sæbbe, der til daglig arbejder med booking i Trondheim og som er et af årets jurymedlemmer. Ali Omar fra Nora Collective tilslutter sig udsagnet og supplerer:

"Årets demoartister har virkelig imponeret mig. Det er tydeligt, at der er meget talent derude, og det har været interessant at lytte til de forskellige genrer. Jeg tror, vi kommer til at se mere til de her kunstnere fremover".

Kigger i spåkuglen
Udover at præsentere fremtidens headlinere, er by:Larm et forum for at diskutere og analysere de seneste trends og udviklinger i musikbranchen.


Som det vigtigste mødested for hele spekteret af den nordiske musikbranche har By:Larm ikke ét overordnet tema, men kigger på nogen af de forskellige problemstillinger, som kommer til at præge årets konference og som helt sikkert vil blive "the talk of the town" til september i Oslo. 

Vi kommer næppe udenom liveområdet, hvor dyre koncertbilletter og festivalopkøb er varme kartofler. Festivalen skal forsøge at zoome lidt ud og anlægge et større perspektiv på livesektoren, når den nyligt pensionerede arrangør-veteran Rune Lem takker af med sin egen Q&A efter over 50 år i gamet - og med Kongens Fortjenestemedalje hængende på brystet.

Tidligere på foråret oprullede Dagens Næringsliv sagen om den manageren og pladeselskabsdirektøren Gerard "Gerry" Helders - endnu musikbranche-scoop for graverjournalisterne fra DN. Journalisterne bag dækningen af sagen gæster også efterårets By.Larm - for nu blot at nævne et par af punkterne på fagprogrammet.


BY:LARM 2024: Den norske festival er klar med de første navne - to danske navne er iblandt

ANNONCE