Nyhed

BY:LARM 2024: Den norske festival er klar med de første navne - to danske navne er iblandt

Oplev morgendagens stjerner på Spots norske søsterfestival til september

I weekenden løb Spot Festival af stablen - og markerede dermed, at festivalsæsonen er gået i gang. Den norske festival By:Larm, som er Norges pendant til Spot, er også gået i gang med at planlægge årets festival. De er nemlig klar med årets første navne.

”Det er spændende at se en tendens til mere genreoverlapning og referencer, der bliver plukket fra forskellige subkulturer, miljøer og tidsperioder. Kunstnerne syr dette sammen til deres eget lappetæppe af en lyd og et kunstnerisk udtryk, på trods af geografisk, kulturel og tidsmæssig forankring. Dette er jo et typisk fænomen, der er kommet med internetalderen, især i de seneste årtier, hvor musik og information er blevet mere tilgængelig end nogensinde før, og der er blevet et bredere spektrum at blive eksponeret for og inspireret af,” siger bookingansvarlig Henrik Posner i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Et eksempel på dette er Khadija Al Hanafi, der kommer fra Tunesien og laver footwork, som er en musikgenre med stærke rødder i Chicagos scene og dens hiphop-subkultur.”


Khadija Al Hanafi udgav sin debut-ep Slime Patrol i 2020, og startede 2024 ud med at udgive opfølgeren Slime Patrol 2. Pitchfork anmeldte hendes anden ep og berettede, at hun ”vender trap-samples og loungejazz til idiosynkratisk, saligt fodarbejde og klubmusik.”

Blandt de første artister på plakaten finder man også den danske kvartet Rigmor, som i marts udgav deres andet album Vælter vi mørket, som fik en femstjernet anmeldelse af GAFFA. Sidste gang, GAFFA oplevede Rigmor live var på Studenterhuset i Odense. Koncerten fik, af GAFFAs udsendte, en femstjernet anmeldelse.

”Eventyrligheden ville ingen ende tage med ét moment, der har indprentet sig i Studenterhusets tidslinje. Tak gudskelov. En perfekt storm i natten. GAFFA kan på ny konkludere: Endnu et Aarhus-band er på vej til at tage nationen med storm ved at gøre sortsynet til en væltepeter,” hed det i anmeldelsen.


Den anden danske artist, der lægger vejen forbi Norge til september, er J. Ludvig III, som lystrer det borgerlige navn Jonathan J. Ludvigsen. Udover at have sit soloprojekt er Ludvigsen også en del af jazz-trioen Athletic Progression. Han har også turneret som live-trommeslager med Erika De Casier.

”Når vi ser fremad, er det klart, at samarbejde og dialog bliver essentielt. At mødes, diskutere og dele visioner og ideer bliver ikke kun vigtigt, men helt afgørende. Med trygge og inspirerende mødesteder kan vi trække i samme retning,” siger Erik Egenes, daglig leder i By:Larm, og tilføjer:

”Musikfestivalen By:Larm bliver et sted, hvor innovation og kreativitet blomstrer, hvor nye stemmer finder deres plads, og hvor friske kunstnere finder vej til et større publikum. Vi bliver en arena, hvor kunst, teknologi og innovation mødes. I dette landskab er det afgørende, at vi ikke kun ser på nutiden, men også skaber gode strukturer for de kommende år. At identificere og promovere fremtidens præmisseleverandører bliver afgørende for at sikre, at norsk musik fortsat gør sig gældende, herhjemme og internationalt.”


By:Larm løber af stablen i Oslo den 12.-14. september. Sidste års festival blev, traditionen tro, dækket af GAFFA. Du kan læse reportagen her.

Lineuppet indtil videre:
Anastasia Coope (UK)
Bargee (NO)
Crack Cloud (CA)
DJ Danifox (PT)
DJ Suzy (SE)
Ebbb (UK)
Elusin (NO/US)
Fakethias (NO)
Florence Sinclair (UK)
GiddyGang (NO)
J. Ludvig III (DK)
Khadija Al Hanafi (TN)
Kiss Facility (AE/IE)
Krokodiles (NO)
Pen Gutt (NO)
Rigmor (DK)
Sa_g (NO)
Selmita (NO)
Sideproject (IS)
Still House Plants (UK)
Synne Sørgjerd (NO)
The Impossible Green (NO)
Vayda (US)
Vepsestikk (NO)
Whammyboy (NO)

Morgendagens nordstjerner: Her er de bedste fund fra by:Larm 2023

ANNONCE