Nyhed

D-A-D fejrer jubilæum med nyt album

I går deltog Jesper Binzer i talk-festivalen Historien bag musikken og fortalte der er nyt album på vej fra D-A-D

For 40 år siden holdte D-A-D deres første koncert med den besætning, som kom til at holde helt fra '84 til 1999.

Nu er D-A-D-drengene blevet voksne, har udgivet flere hits, og fået et par rynker. Til efteråret indtager de Royal Arena for at holde jubilæumskoncert. Nu er der endnu mere nyt i forhold til D-A-Ds jubilæum. I lørdags deltog forsanger Jesper Binzer i talk-festivalen Historien bag musikken. Her fortalte han, at der er nyt album på vej. 

”Jeg kan sige, helt fra hjertet, at det er den første gang i række D-A-D-plader, hvor jeg virkelig har været glad og stolt. Den kommer den 4. oktober, præliminært tituleret Speed of Darkness, og vi er så fucking stolte,” lød det fra Binzer. 


Efter annonceringen var en fra publikum meget interesseret i, om man kunne høre numrene inden koncerten i Royal Arena.

”Vi udgiver to singler på Norges nationaldag (den 17. maj, red), så vi kan tage dem med ud at spille live. Det har vi brug for, det bliver dejligt. De er ret forskellige. Det ene er en pisseflot, stort popslasker af P4-format, så man tror, det er løgn. Rumklang, gåsehud og alt hvad den kan trække. Den anden er en lille knallert-rocker, der bare bider fra sig,” fortalte Jesper Binzer ifølge en pressemeddelelse og uddybede:

”I Danmark er vi mainstream, i Skandinavien er vi et stort rockband og i resten af verden er vi et gammelt, gement band. Og vi kan ikke komme ud med en flot, luftig middle-of-the-road-ting i resten af verden. Vi er nødt til at vise os fra vores mest bidske side derude, for den sætter de pris på,” fortæller Jesper Binzer om pladen, som han kalder en klassisk D-A-D-udgivelse, og tilføjede:


”Jeg synes, der er store, flotte, alvorlige klodser, virkelig skræmmende klodser plus en masse følsomhed. Så det er… det er jo bare en D-A-D-plade.”

I interviewet begyndte Binzer at fortælle om en af de mange sange fra det nye album, som hedder ”Ghost”. Sangen handler om god ven, som døde af et forstørret hjerte. Han var ude at løbe med sin kone, da han faldt om. Det er dog endnu uvist om denne sang bliver en af de to singler som udkommer den 17. maj.

Jesper Binzer til Historien bag musikken, Foto: Kristian Grøndahl /Ragnarock
Jesper Binzer til Historien bag musikken, Foto: Kristian Grøndahl /Ragnarock


I løbet af samtalen kom Binzer ind på, at det har været en hård kreativ proces for at udgive dette album. De har næsten skrevet, helt passende, omkring 40 sange. Der er altså blevet skrottet cirka 20 sange, hvilket Jesper Binzer beskriver som at pumpe luft i en luftmadras i et halvt år, uden at komme nogen vegne. Af de 40 sange er de bedste blevet indspillet, og kommer med på pladen.

”Det er sateme hårdt, du. Man cykler til øveren med ti fede ideer, hvor man er sikker på, at otte af dem er hits. Inden man har låst cyklen og går op ad trappen til øveren, så har man allerede smidt de ni væk. Så kommer man op med et lille, nødtørftigt: ’Hvad med det her, drenge, kan vi prøve…?’ Så bliver den afvist. Tidligere var det ikke sådan. I gamle dage troede man på det. Da var der ikke nogen følelser, der var opbrugt. Men nu er alt prøvet,” fortalte Binzer og tilføjede:

”Alle de dårlige ideer skal ud, før der kan komme noget godt. Og man ved ikke, hvornår det kommer. Man skal bare forholde sig ydmygt, og man skal bare stå i kaos til halsen og smile i rigtig lang tid. Jeg tror nok, at det er sværere at være sprudlende kreativ, og når det så endelig lykkes, så er man måske mere entusiastisk – endelig et godt nummer, det er fandme fedt – og at man overkompenserer lidt. Men så får det den energi, det skal have.”

Historien bag musikken er en årlig festival, hvor journalisten Clement Kjærsgaard taler med kendte danske musikere om deres arbejde. Festivalen er et samarbejde mellem rockmuseet Ragnarock og Kjærsgaards historiemagasin Æra.

Festivalen har tidligere budt på samtaler med Steffen Brandt, Annisette Koppel og Annika Aakjær. I år kommer Peter Sommer, Søs Fenger, Johnny Reimar, Jesper Binzer og Anne Dorthe Michelsen & Maria Bramsen forbi.

Til sommer er D-A-D også at finde i det danske landskab. De skal blandt andet spiller til flere forskellige festivaler, blandt andet Musik i Gentofte og Midtfyns festival. D-A-D har desuden også en udstilling på Nationalmuseet, som kaldes Danmark After DarkUdstillingen fik af GAFFA fire stjerner.

"Alt i alt kan Danmark After Dark dog varmt anbefales, og udstillingen kører heldigvis helt frem til 1. september," lød konklusionen i anmeldelsen. 

ALTING GLØDER: Her er forsidehistorien med D-A-D fra 00erne

ANNONCE