Nyhed

The Bad Seeds-veteran vender tilbage til Danmark

Mick Harvey vender tilbage til landet nøjagtig et år efter femstjernet koncert på Loppen i København

Den 65-årige guitarist Mick Harvey har indskrevet sig i rockhistorien som Nick Caves højrehånd - lige fra begyndelsen på Melbournes alternative scene i slutningen af 1970'erne og frem til 2009, hvor Harvey valgte at forlade Nick Cave & The Bad Seeds.

Siden har Harvey arbejdet sammen med blandt andre P.J. Harvey, ligesom han gennem en længere årrække har plejet en solokarriere. Og nu kommer den navnkundige guitarist til Danmark - nøjagtig et år efter, at han gav en femstjernet koncert på Loppen i København i anledning af duet-albummet Phantasmagoria in Blue.

Ligesom sidste gang vil Harvey blive flankeret af blandt andre sin faste musikalske makker JP Shiloh og den mexicanske sangerinde Amanda Acevedo, som indtager den kvindelige hovedrolle på Phantasmagoria in Blue.


Ligesom sidst finder koncerten sted på det navnkundige Christiania-spillested Loppen, og der vil også blive mulighed for at høre sange fra Harveys kommende soloalbum Five Ways to Say Goodbye, som udkommer 10. maj. Det er hans første album med eget materiale i mere end ti år.

Forud for sidste forårs koncert i København gav Harvey et stort interview til GAFFA, som kom omkring både årene med Nick Cave, den afdøde kollega Anita Lane og det aktuelle samarbejde med Amanda Acevedo.

Mick harvey på scenen i København, maj 2023. Foto: René Larsen
Mick harvey på scenen i København, maj 2023. Foto: René Larsen


Udover arbejdet med The Birthday Party og Nick Cave & The Seeds har Harvey også arbejdet tæt sammen med PJ Harvey samt udgivet flere album med fortolkninger af den franske crooner Serge Gainsbourg.

Sidstnævnte del af Harveys repertoire kunne opleves herhjemme i 2018, hvor han fremførte et udpluk af sine Serge Gainsbourg-fortolkninger i Aalborg.

"Der er noget surreelt - på den absolut gode måde - over hele seancen. Det blå bagtæppe og bassisten Yoyo Röhm bidrager til den Twin Peaky scenografi; læg dertil den indbyggede besynderlighed i hele foretagendet: En australsk guitarist med punkbaggrund og en fortid som Nick Caves højre hånd kaster sig over den flamboyante franske levemand Gainsbourg," hed det blandt andet i vores femstjernede anmeldelse.


Året forinden havde Harvey været i Danmark for at give koncerter med P.J. Harvey, og GAFFA benyttede lejligheden til at få en længere snak med ham - en samtale, som lagde sig i direkte forlængelse af vores interview med Harvey i København i 2012.

Billetter til koncerten på Loppen koster 190 kroner inklusive gebyr og er i salg lige her.

Provokatøren er stadig i sikre hænder hos eks-Bad Seed

ANNONCE