Nyhed

Guide: 13 rigtige til en musikalsk superweekend

Weekenden er over os, og hvad skal man så lave? Vi giver dig 13 bud på spændende musikalske oplevelser over hele landet.

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og vanen tro giver GAFFA dig en guide over spændende musikalske arrangementer de næste par dage. Vi har fundet 13 arrangementer, som der i skrivende stund alle er ledige billetter til. Rigtig god weekend!

Se billeder af alle de omtalte navne i GAFFAs gallerisektion.

Fredag den 21. september


København:

Dig og Mig + support De Høje Hæle, Forbrændingen, Albertslund, København, klokken 21 (Dig og Mig spiller også lørdag i Vershuset, Næstved)

80'er-rockerne Dig & Mig, som består af venneparret Andrea Aagaard og Kasper Maarbjerg, udgav deres debutalbum "Sommervarmen" tilbage i maj, og i år kunne de opleves på Spot Festival samt Roskilde Festivals Pavilion Junior-scene. De hittede med sangen "Skyggerne" tidligere på året, og sangen blev Ugens Uundgåelige på P3.


Køb billet til Dig og Mig via GAFFA Live.

Kristian Leth, Ideal Bar, København, klokken 21 (spiller også lørdag på VoxHall, Aarhus)

Kristian Leth kan både skrive forfatter, radio- og tv-vært, skuespiller, pladeselskabs-medejer, sangskriver, producer, sanger og musiker på cv'et. Siden 2008 har han haft sin faste plads som frontmand i The William Blakes, som har udgivet i alt fire album. Tidligere i år udkom så Kristian Leths solodebut, "Hjemad", som han nu præsenterer for det danske publikum til tre koncerter – den sidste er fredag den 16. november i Vanløse Kulturhus.


Køb billet til Kristian Leth via GAFFA Live.

Mick Harvey, Vega, København, klokken 21

Mick Harvey er nok bedst kendt for sit samarbejde med Nick Cave i Nick Cave And The Bad Seeds, men det er lidt af en multikunstner, der lægger vejen forbi Vega i København. Mick Harvey kan nemlig både skrive rockmusiker, sangskriver, komponist og producer på sit cv. Læg dertil at han er en multi-instrumentalist, som har indspillet langt de fleste instrumenter på sit seneste album.

Køb billet til Mick Harvey via GAFFA Live.

Fredagsrock med Malk de Koijn, Tivoli, Plænen, København, klokken 22

Sidste efterår modtog Malk de Koijn fem stjerner i GAFFA for deres "Toback To The Fromtime", og trioen er for nylig blevet nomineret til årets publikumspris til Danish Music Awards. I år har man kunne finde hiphop-fænomenet på en lang række danske festivaler, heriblandt NorthSide, Roskilde Festival og Grøn Koncert, og nu kan de så opleves til Tivolis Fredagsrock.

Køb billet til Malk de Koijn via GAFFA Live.

Roskilde:

Klumben & Raske Penge, Gimle, Roskilde, klokken 21 (spiller også 22/9, Fermaten, Herning)

Dancehall-makkerparret har sommeren igennem floreret i radioen med hits som "Faxe Kondi" og "Rundt". De rapper om livet i hjembyen København, og når de nu sammen drager på turné dette efterår, er der med garanti lagt op til en dancehallfest. Med sig har de backupbandet 80'erne, som er klar til at levere digital dancehallsound til hele Danmark.

Køb billet til Klumben & Raske Penge via GAFFA Live.

Viborg:

One-Eyed Mule, Palletten, Viborg, klokken 21 (spiller også 22/9, Det Bruunske Pakhus, Fredericia)

Den danske americana-gruppe One-Eyed Mule udgav i februar deres fjerde album "When Tomorrow Comes", og nu rejser gruppen rundt i Danmark for at besøge en lang række spillesteder.

Køb billet til One-Eyed Mule via GAFFA Live.

Kolding:

The Blue Van + support, Godset, Kolding, klokken 21 (spiller også 22/9, Sønderborghus, Sønderborg)

Syv år er gået siden The Blue Van debuterede med albummet "The Art of Rolling", og siden har gruppen med rødder i nordjyske Brønderslev etableret sig som et af den hjemlige rockscenes mest driftsikre og flittige liveorkestre. Siden debuten har det nordjyske orkester udgivet "Dear Independence" i 2007, "Man Up" i 2008 og "Love Shot" i 2010. Mandag den 24. september udgiver de så albummet "Would You Change Your Life?"

Køb billet til The Blue Van via GAFFA Live.

Lørdag den 22. september

København:

Releasefest: Bodebrixen + Jetsi Kain + Hymnboy, Loppen, København, klokken 21

I mandags udkom Bodebrixens nyeste udspil "Out of Options", og i denne sammenhæng afholder det danske band releasefest på Loppen. Bodebrixens tredje album fik fire stjerner i GAFFA: "Bagmændene Aske Bode og Andreas Brixen har denne gang allieret sig med producer og The William Blakes-medlem Frederik Nordsø, der med sin hiphop-baggrund og generelle eventyrlyst sikrer nye farver på Bodebrixens ellers allerede omfattende palet," skrev anmelder Pelle Sonne Lohmann om det nye album.

Aarhus:

Specktors, Radar, Aarhus, klokken 20

I juni udsendte elektro-rap-gruppen Specktors, albummet "Kadavermarch", og GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr skrev: "Kadavermarch lyder af vilde liveshows. Det lyder af hænder i vejret, nakker der nikkes, bas der dunker i kroppen, råben og røg der gør mere end bare at svide i øjnene." Singlen "Lågsus", som blev offentligjort i marts, har fået mere end 1,4 millioner views på YouTube.

Køb billet til Specktors via GAFFA Live.

Roskilde:

Sky Architects + support, Gimle, Roskilde, klokken 21

Det aarhusianske post-rock-band Sky Architects udsendte i maj deres første fuldlængdeplade "The Promise Of Tomorrow", og spillede samtidig på Spot Festival, hvor koncerten blev anmeldt til fire stjerner.

Køb billet til Sky Architects via GAFFA Live.

Søndag den 23. september

København:

Dead Skeletons, Pumpehuset, København, klokken 21

Dead Skeletons debuterede i maj sidste år med albummet "Dead Magick", som fik en utrolig flot modtagelse af GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen med seks ud af seks stjerner. Bandets mantra er "He who fears death cannot enjoy life" og handler helt basalt om at holde fast i livet og ikke fortabe sig i dødens dragende mørke.

Køb billet til Dead Skeletons via GAFFA Live.

The Temper Trap, Vega, København, klokken 20 (billedet)

The Temper Trap udgav i 2009 det velsælgende debutalbum "Conditions", der også sikrede dem en ARIA Award (Australiens svar på Grammy, red.) som bedste gruppe i 2010. Resten af verden har også taget godt imod The Temper Trap, der specielt har fået opmærksomhed for singlen "Sweet Disposition", som de seneste år har kunnet høres i en lang række film, serier og reklamer, og som også blev et solidt hit på P3. I maj udgav de deres andet album, "The Temper Trap".

Køb billet til The Temper Trap via GAFFA Live.

The View, KB18, København, klokken 21

Da The View tilbage i 2007 udgav debutalbummet "Hats Off To The Buskers", strøg de direkte ind på førstepladsen på den engelske album-hitliste – så var tonen ligesom lagt. Det betød også koncerter på blandt andet Glastonbury Festival og til T In The Park. Yderligere tre album senere er kvartetten så klar til at give koncert på dansk grund og besøger KB18 den 23. september.

Køb billet til The View via GAFFA Live.

 

ANNONCE