Nyhed

Elton John og Leon Russell udgiver album

To legender udsender fælles album til oktober

25. oktober udgiver Elton John og Leon Russell deres fælles album "The Union". Det er første gang, de to kunstnere arbejder sammen siden 1970.

Elton John behøver vist ikke nogen nærmere introduktion, men for en god ordens skyld kan vi lige minde om, at Leon Russell, født 1942, er succesfuld amerikansk sanger, sangskriver, pianist og keyboardspiller, der har excelleret inden for både rock, country, soul, folk og meget mere.

Musikken på albummet er skrevet af Elton John og teksterne af hans mangeårige sangskrivningspartner Bernie Taupin, og albummet er produceret af T Bone Burnett, der i 2008 modtog en Grammy for produktion af et andet duo-album, "Raising Sand" med Alison Krauss og Robert Plant. Blandt de medvirkende finder vi flere legender på kor, nemlig Neil Young og Brian Wilson. Også r&b-organisten Booker T. Jones, kendt fra Booker T. And The MG's og for sit samarbejde med blandt andre Neil Young, samt steel-gutiaristen Robert Randolph og et 10 m/k stort gospelkor er at finde på albummet, der spænder fra soul over gospel, r&b og country til pop og rock. Albummet er indspillet live i studiet med John og Russell på hver sit flygel.


Leon Russell mødte Elton John første gang i 1970, da han overværede Elton Johns første koncert i USA nogensinde, på The Troubdaour i Los Angeles. Kort efter tog de to på turné sammen og har været venner lige siden, men har altså først nu genoptaget det professionelle samarbejde. Det var da Elton John hørte Russells musik, mens han var på safari i Afrika, at han fik lyst til at genoptage samarbejdet med sin gamle ven.

ANNONCE