Nyhed

Crowded House har fanatiske fans

Sådan siger bandets nye trommeslager Matt Sherrod, der tidligere har spillet med Beck

I går udkom Crowded Houses nye album "Intriguer", og samme dag gav de deres første koncert på årets Europa-turne, på Train i Århus. GAFFA fik en snak med to af The Crowdies, der blandt andet fortalte om bandets fanatiske fans, og om hvordan deres mesterlige hits bliver til.

Her er et uddrag from interviewet, med multiinstrumentalist Mark Hart og den nye trommeslager Matt Sherrod.

Matt, jeg vil gerne begynde med at stille dig et spørgsmål, siden du er det nyeste medlem. Hvad definerer Crowded House, hvad gør Crowded House til Crowded House?


Matt: – Der er en masse ting jeg associerer med Crowded House. Først og fremmest vores fans, de er unikke, og anderledes end fans af andre bands jeg har spillet med. Og selvfølgelig Neils sangskrivning (sanger og sangskriver Neil Finn, red.), måden han arrangerer sangene på, med skæve taktarter, hvilket gør det uforudsigeligt, selvom det ikke lyder sådan. Og så naturligvis Mark Hart og Nick Seymour (bassist, red.). (griner)

Hvad er det med bandets fans?

Matt: – Åh, de er fanatiske. (griner) Der er en forbindelse med dem, der gør at de ved hvad der skal ske, det kræver ikke megen opfordring for at få dem til at synge med, eller råbe skøre ting (griner).

Det sker automatisk.

Matt: – Ja, det sker automatisk. (griner)

Mark: – Og bandet er ikke så bekymret om at være et rockband.

Matt: – Vi er ikke så cool.

Mark: – Vi går derud, og vi laver fejl, vi prøver alt muligt. Det er ikke som et show, vi går bare ud og spiller, alt går an, vi improviserer en masse, og hver aften er forskellig. Jeg tror det er derfor fans kommer til flere koncerter – der er ingen fastlåst sætliste. Det varierer meget, det kommer for eksempel an på hvor man står, om sangen bliver spillet på guitar eller klaver.

Læs resten af interviewet her.

I aften spiller Crowded House i Oslo, inden de vender tilbage til Danmark, for at spille i Amager Bio i morgen - onsdag den 16. juni.

ANNONCE