Nyhed

Yuck: 90'er-snak er irrelevant

GAFFA har mødt det unge engelske støjpopband, som synes, folk fokuserer for meget på deres mulige 90'er-inspiration

Det unge engelske støjpopband Yuck har for nylig udgivet deres selvbetitlede debutalbum og har netop spillet på Loppen i København. GAFFA fik i den forbindelse en snak med forsanger Daniel Blumberg og stillede ham blandt andet dette spørgsmål:

Når man læser eller hører noget om jer, så er det ofte i forbindelse med jeres 90'er-inspiration. Hvordan har I det med at blive sat i bås på den måde?

– Altså vi startede ikke bandet for at folk skulle have en mening om det, så det er på mange måder irrelevant. Jeg tror ofte man bliver sammenlignet med andre bands fordi det er nemmere at forholde sig til for folk. Det er tit bands som vi godt kan lide, så det er fint nok – men det er ikke derfor vi laver musik. Når folk siger at pladen lyder ligesom ét andet band så virker det underligt for mig, for jeg synes pladen er meget mere afvekslende. Jeg kunne godt tænke mig at lave en plade som var meget mere enslydende en dag, plader der lyder ens hele vejen igennem kan jeg virkelig godt lide.

Hvad kan man forvente sig af en Yuck-koncert?

– Larmende guitarer og ballondyr. Sexede og fantastiske support-bands. Vi prøver at spille koncerter som vi gerne selv ville komme til, hvilket ikke altid er nemt i England, for der ender man tit med et eller to virkelig dårlige åbningsbands. Også selvom man selv har taget et eller to virkelig gode med, det lykkedes dem (arrangørerne, red.) stadig at finde et par dårlige som også skal spille.


Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE