Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vi varmer som altid op til weekenden, hvor der i denne omgang bliver afholdt et hav af koncerter landet over

GAFFA bladrer koncertkalenderen igennem således, at du, kære læser, kan finde inspiration til musikalske oplevelser, der kan forsøde din weekend. Her kommer ti bud på, hvad dine ekstra håndører eventuelt skal gå til. Som vanligt på denne tid af året byder den danske koncertscene på en bred vifte af kunstnere og genrer. Mange af weekendens koncerter er udsolgt, så vi begynder med en stribe arrangementer, der stadig er billetter til.

København (+ Herning for Thomas Dybdahls vedkommende)

Laid Back i Koncerthuset, København, 7. november.


Reggae- og synthpopduoen Laid Back fik i første halvdel af 80'erne stor succes i udlandet. Det skyldtes især albummet "Keep Smiling", der indeholdt flere hits, blandt andet nyklassikerne "Sunshine Reggae" og "White Horse". Førstnævnte blev nummer et i 22 lande og solgte i mere end 20 millioner eksemplarer. Gruppen udsendte tidligere i år en spritny single, "Rocketship To Mars" og har fulgt op med deres første album i ni år, "Uptimistic Music". En koncertaften med erfarne herrer, der har et gedigent bagkatalog. Klik her for flere koncertdatoer.

Tyler Ward, Lille Vega 7. november.

Det amerikanske YouTube-fænomen blev kendt efter af have lagt en lang række coverversioner op på internetsiden, hvor han nu har mere end 1,3 millioner følgere. Nogle af de mest populære covernumre fra Ward er blandt andre Maroon 5's hit "Payphone" og Katy Perrys "Roar". Den nyudklækkede stjerne kan dog også selv lave musik, og han vil med stor sandsynlighed spille en kombination af sine populære covernumre og egne sange til aftenens koncert.


Satyricon, Amager Bio 7. november.

Satyricon blev dannet tilbage i 1991 og har nu kun to af sine oprindelige bandmedlemmer tilbage – Sigur "Satyr" Wongraven og Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstad tilbage. Black metal-gruppen har siden opstarten været med til at forme lyden af norsk metal sammen med bands som Immortal, Mayhem, Burzum, Darkthrone og Emperor, der tilsammen formede den bølge af black metal, der opstod i 90'ernes Norge og havde sit omdrejningspunkt i pladeforretningen Helvete i Oslo.

Thomas Dybdahl, Fermaten, Herning 7. november + Koncerthuset 8. november.


Thomas Dybdahls sjette studiealbum, "What's Left Is Forever", udkom den 23. september og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Den talentfulde nordmand har siden debuten "… That Great October Sound" fra 2002 høstet stor anerkendelse i hjemlandet, men også internationalt. Dybdahl er tidligere blevet udnævnt som "hele Danmarks yndlings-nordmand", og det er da også langt fra første gang, at sangeren besøger landet. Se flere danske koncertdatoer her.

Sublime With Rome, Amager Bio, 8. november.

Ska-punk-bandet kommer for første gang til Danmark denne weekend. Den daværende forsanger Bradley Nowell døde af en heroinoverdosis tilbage i 1996, hvilke fik bandet til at gå i opløsning.  I 2009 fandt den oprindelige bassist Eric Wilson og den oprindelige trommeslager Bud Gaugh (som dog i 2011 blev erstattet af den nuværende trommeslager Josh Freese) sammen med den mexicansk fødte guitarist og sanger Rome Ramirez, og de genoptog sammen arbejdet med det nedbrudte band, som nu kan opleves på dansk grund.

Gold Panda, Rust, 8. november

Den britiske elektroniske musikproducer, performer og komponist udgav i 2010 debutalbummet "Lucky Shiner", som blev opfulgt af "Halt Of Where You Live", der udkom tidligere i år. Gold Panda bruger en bred vifte af genrer i sine elektroniske kompositioner såsom chillwave, post-dubstep, folktronica og glitch.   

Danish Music Awards, Forum, 9. november

Dette års prisuddeling føres an af værten Anders Breinholt og byder blandt andet på optrædener fra Burhan G, Thomas Helmig, Quadron, Marie Key, TopGunn, Shaka Loveless, Rasmus Seebach, Christopher og Mads Langer. De nominerede tæller artister som Nik & Jay, L.O.C., Tim Christensen og Marie Key. Det bliver som altid et stjernespækket show, hvor der også er lovet flere overraskelser til publikum. (Overstående billede er fra DMA 2012, red.) 

J. Cole, Store Vega, København, 10. november, klokken 20.00 (få billetter)

J. Cole blev tilbage i 2007 opdaget af Jay-Z, hvilket resulterede i en pladekontrakt med selskabet Roc Nation i 2009. To år senere udgav han debutalbummet "Cole World: The Sideline Story", der gik direkte ind som nummer ét på "Billboard 200". Pladen solgte over 500.000 eksemplarer, hvilket resulterede i en guldplade, og singlen "Work Out" solgte platin. I løbet af sin korte karriere har J. Cole samarbejdet med nogle af de største kunstnere som Jay-Z, 50 Cent, Kanye West, Beyoncé, Kendrick Lamar og Miguel. 

Aarhus (+ Esbjerg for Pede B's vedkommende)

Støttekoncert til Ungdommens Røde Kors, Headquarters, Århus 7. november.

Til aftenens arrangement kan du opleve de opkommende artister Revenge Of The Creature, Route To The Sun og Green Lives. Alle tre artister spiller frivillingt for at skabe musikoplevelser, der hylder musikken som et af frivillighedens mange ansigter. Samlet set vil organisationen bag vise, at frivilligt arbejde også kan være socialt samvær og fede fester. For at deltage skal du blot lægge en flad 20'er i døren ved fremmødet.

The Veils, VoxHall, Aarhus 7. november, klokken 21.00

The Veils er ikke hyppige gæster i Danmark, men denne gang åbner de i den grad op for posen med hele tre koncerter. Se flere danske koncertdatoer her. Bandets seneste album "Time Stays, We Go", deres fjerde af slagsen, udkom i april i år og fik en fornem femstjernet anmeldelse af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen.

The Sandmen, VoxHall, 8. november.

The Sandmen har efterhånden en del erfaring og år på bagen, men det forhindrer dem ikke i at spille rundt omkring i det danske land. Senest har bandet offentliggjort, at de har indtaget Svenska Grammofon Studio for at indspille på det værk, der skal blive til deres syvende studiealbum. The Sandmen spillede på VoxHall i december sidste år, hvor de fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Du kan se flere koncertdatoer her.

Pede B og DJ Noize, Konfus, Esbjerg, 8. november Radar, 9. november

Pede B og DJ Noize har på det seneste haft stor succes med singlen "Mr. West (See Kanye)", som storhitter på YouTube med den tilhørende video. Begge artister indtager denne weekend henholdsvis Esbjerg og Aarhus, hvor de inviterer til fest. Tilbage i 2010 gæstede Pede B også Aarhus, hvor han spillede i Musikhuset sammen med Kasper Spez. Her fik de tre stjerner af GAFFAs anmelder.

Allan Olsen "Sangene og d'damer", Musikhuset Aarhus, 10. november, klokken 20.00 (få billetter)

Allan Olsen har inviteret de fem sangerinder Dorthe Gerlach, Maria Timm, Annika Aakjær, Randi Laubek og svenske Marie Bergman til at fortolke hans sange efter eget valg fra det omfattende bagkatalog. Derudover vil Olsen selv være på scenen i vanligt underspillet stil i den to-delte seances ene halvdel. En ny måde at opleve gamle sange på.

 

Udsolgte koncerter

I denne weekend er der som sagt en hel del koncerter på programmet, men flere af dem er desværre allerede udsolgt. Vi har dog alligevel valgt at lave en lille liste over koncerterne, om ikke andet så for at vores kære læsere kan se, hvilke anmeldelser de kan se frem til efter weekendens koncert-maraton. Eller måske finde en billet på brugtmarkedet.

Tom Odell, Lille Vega, 8. november (udsolgt)

Den unge brite Tom Odell er lige nu aktuel med debutalbummet "Long Way Down", som allerede har skabt en del røre, idet det engelske NME valgte at give det 0 stjerner. GAFFAs anmelder var dog ikke enig og belønnede Odell med fire stjerner for hans indsats. Når Tom Odell i weekenden gæster Danmark, bliver det ikke første gang. Han var også at finde på programmet til dette års NorthSide Festival, hvor han fik tre stjerner for koncerten, hvor han i øvrigt kom tyve minutter for sent grundet trafikkaos.

Disclosure, Lille Vega, København, 7. november, klokken 21.00 (udsolgt)

Brødrene Guy og Howard Lawrence alias Disclosure har på kort tid bevæget sig mod toppen af Englands elektroniske musikscene. De mikser pop, house og dubstep, hvilket blandt andet kan høres på debuten "Settle", der udkom i juni, og de hitter i øjeblikket med nummeret "White Noise" feat. AlunaGeorge.

Nick Cave & The Bad Seeds, Falconer Salen, København, 8. november, klokken 20.00 (udsolgt)

Sidst, man kunne opleve Nick Cave og hans The Bad Seeds-orkester på tæt hold og inden døre i Danmark, var ved en anmelderrost koncert i en fyldt KB Hallen i 2008. Det tidligere bandmedlem Barry Adamson (trommer, keys og percussion) er igen med i The Bad Seeds. Line-uppet i Falconer Salen vil ud over Cave og Adamson tælle Warren Ellis (violin, mandolin og percussion), Conway Savage (klaver, orgel), Jim Sclavunus (trommer, keys og percussion), Martyn Casey (bas) og Ed Kuepper (guitar). De giver også koncert, samme tid og samme sted, den 9. november. Begge koncerter er dog udsolgt.

Daughter, Store Vega, København, 8. november, klokken 20.00 (udsolgt)

Daughters forsanger Elena Tonra er blevet sammenlignet med navne som Feist, Bon Iver og St. Vincent, og gruppens sange er kendetegnet ved melankolske melodier, akustisk guitarfingerspil, smertefulde kærlighedstekster og til tider småpompøse arrangementer. Som opvarmning til deres tour har Daughter valgt danske Broken Twin.

Spids Nøgenhat, Pumpehuset 9. november (udsolgt)

Inspireret af dansksproget syrerock som Røde Mor, Alrune Rod og De Fortabte Spillemænd har gruppen spillet få jobs i de tidlige år med en blanding af covernumre og eget materiale. Det kulminerede i 2001 med udgivelsen af albummet "En Mærkelig Kop Te," der sidenhen har udviklet sig til et kultobjekt. I 2009 genopstod de til en række koncerter, og i år har de udgivet pladen "Kommer Med Fred," der har fået fire stjerner af GAFFAs anmelder.

ANNONCE