Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vi kickstarter november med en guide til månedens første weekendkoncerter

GAFFA bladrer koncertkalenderen igennem således, at du, kære læser, kan finde inspiration til musikalske oplevelser, der kan forsøde din weekend. Her kommer ti bud på, hvad dine ekstra håndører eventuelt skal gå til. Som vanligt byder den danske koncertscene på en bred vifte af kunstnere og genrer.

FREDAG

København


Biffy Clyro, Den Grå Hal, klokken 19.00 (billedet)

Gruppen, der spiller storladen, halvtung rock med progressive tendenser, gav koncert på årets NorthSide Festival og fik fem ud af seks stjerner af GAFFA med følgende beskrivelse: "Der arbejdes for sagen fra første færd, hvor bandet imponerer med bidske udladninger af deres stærkt melodiøse guitarrock, og man undres over, hvorfor de ikke bliver voldspillet i radioen herhjemme. Deres muskuløse stadion-baskere kan i hvert fald sagtens bære det." En anmeldelse der taler for sig selv.

Aarhus


Spids Nøgenhat, Atlas, klokken 21.00

Inspireret af dansksproget syrerock som Røde Mor, Alrune Rod og De Fortabte Spillemænd har gruppen spillet få jobs i de tidlige år med en blanding af covernumre og eget materiale. Det kulminerede i 2001 med udgivelsen af albummet "En Mærkelig Kop Te," der sidenhen har udviklet sig til et kultobjekt. I 2009 genopstod de til en række koncerter, og i år har de udgivet pladen "Kommer Med Fred," der har fået fire stjerner af GAFFA. Se her for flere datoer

Odense


Sebastian Lind, Posten, klokken 21.00

Den 24-årige sanger og sangskriver Sebastian Lind fik i februar en særdeles god modtagelse af sit tredje album "Messed Up Happy Kid", der blandt andet indeholdt singlen "Fake," der blev udvalgt til P3's Uundgåelige. Det gav ham samtidig en nominering som "P3 Talentet" ved P3 Guld. Nu har Lind rustet op på livesiden, og ud over aftenens koncert kan han opleves flere steder i Danmark i løbet af vinteren. Klik her for flere datoer.

Aalborg

Headbangers Ball Tour, Studenterhus Aalborg, klokken 21.00

Er du til musik af den allermest hårdtslående slags, kan du passende dukke op denne aften. MTV står bag turnéen, hvor der sættes fokus på den række af nye, progressive, danske metal-artister, der har noget at byde på. I den forbindelse er Helhorse, By The Patient og Solbrud blevet udvalgt som de tre bands, der skal turnere landet tyndt med Headbanger-karavanen. Se her for flere datoer.

Greve

Mavis Staples, Portalen, Greve

74-årige Mavis Staples begyndte karrieren som 11-årig i familieforetagendet The Staple Singers, der i 70'erne var USA's største og mest betydningsfulde soul/gospelgruppe. Hun har udgivet en stribe soloplader og samarbejdet med blandt andre Prince, Bob Dylan, Ray Charles, James Taylor og for nylig Jeff Tweedy fra Wilco, som har produceret hendes seneste to meget roste albums. Med på scenen i Portalen har Mavis Staples sin søster Yvonne og yderligere to korsangere Vicky Randle og Donny Gerrard. Bluesguitaristen Rick Holmstrom er bandleder, og rytmegruppen består af Jeff Turmes på bas og Stephen Hodges på trommer.

LØRDAG

København

The National, Forum, klokken 20.00 (udsolgt, venteliste)

Bandet med vokalist Matt Berninger i spidsen udsendte deres første album i 2001 og har siden debuten udgivet fem album yderligere. Med en melankolsk og mørk tilgang til alternativ rock er de blevet sammenlignet med store navne som Joy Division, Leonard Cohen og Nick Cave and the Bad Seeds. Deres seneste danske koncert på årets Roskilde Festival fik seks ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen.

Lars H.U.G., Københavns Musikteater, klokken 20.00

Det er ikke så tit, at Lars H.U.G. tager instrumenterne på nakken og drager på turné, men nu sker det altså. Han turnerer rundt med en konstellation af kulturelt format. Han har etableret samarbejde med tre forskellige kvindelige musikere, der er bosat i forskellige nordiske lande, med forskellige etniske baggrunde. H.U.G. har blandt andet lovet at spille sine store hits "Mon De Kan Reparere Dig" og "Natsværmer", og det skal blive spændende at høre, hvad det farverige og stærke band får ud af hans evergreens. 

The Naked And Famous, Lille Vega, klokken 21.00

Koncerten er flyttet fra Den Grå Hal. Det unge, newzealandske band The Naked And Famous spillede i marts måned en koncert på Loppen i København og på årets NorthSide Festival, hvor GAFFA vurderede den præstation til tre stjerner. Gruppen har ligget nummer et på både single- og albumhitlisten i New Zealand og udvidede succesen i hjemlandet med europæisk succes efter at være blevet valgt af BBC til listen Sound Of 2011. Det er specielt singlen "Young Blood", der har fået folk til at falde bagover, og herhjemme har også P3 opdaget bandet og singlen.

Aarhus

Rasmus Walter, Train, klokken 21.30

Rasmus Walter har turneret det meste af Danmark tyndt i foråret, men begiver sig endnu engang ud på en koncertturné med 14 forskellige stop. Med sig tager han Penny Police, der har det borgerlige navn Marie Fjelsted. Sammen vil de to følge op på succesen fra foråret, hvor Walter spillede 20 shows med et gedigent fremmøde. Rasmus Walter fik sit gennembrud med hitsinglen "Dybt Vand" tilbage i 2011, der for alvor satte skub i solokarrieren. Se flere koncertdatoer her.

SØNDAG

København

Passenger, Vega, klokken 20.00 (venteliste)

Det går stærkt for den populære engelske sanger og sangskriver Mike Rosenberg, der er manden bag aliaset Passenger. Han har spillet to udsolgte koncerter i København, været support til Ed Sheeran og var også på programmet til årets NorthSide Festival, hvor GAFFAs Espen Strunk kvitterede med tre stjerner. Det var med udgivelsen af det anmelderroste album "All The Little Lights" fra 2012, at Passenger nåede op fra undergrunden og ind på hitlisterne med singlen "Let Her Go" i spidsen. "Let Her Go" har toppet singlehitlister i en lang række europæiske lande, inklusive Danmark, hvor den har ligget nummer ét på den officielle singlehitliste.

ANNONCE