Nyhed

Playliste før Steel Panther: 50 års comedy rock

GAFFA spreder glæde med de sjoveste parodikunstnere

Humor-hardrockerne Steel Panthers optræden på Store Vega i aften falder samme dag som den internationale glædesdag. Derfor har GAFFA samlet fundet 10 komediebands, som forhåbentlig kan bringe smilet frem hos dig. Hør sangene nedenfor på Spotify.

"The Purple People Eater" af Sheb Wooley (1958)

Sheb Wooleys "The Purple People Eater" er et af de første eksempler på comedy rock. Wooley har ved siden af musikken arbejdet som skuespiller, hvor han har medvirket i en række westernfilm med Clint Eastwood. Wooley blev i 1996 diagnosticeret med leukæmi, som han døde af i 2003. "The Purple People Eater" formåede at ligge nummer 1 på Billboards pop chart i seks uger.


"Tonight I'm Gonna Rock You Tonight" af Spinal Tap (1984)

Spinal Tap så dagens lys tilbage i 1979, da de optrådte i et sketchshow med Rob Reiner. I 1984 blev Spinal Tap omdrejningspunktet i mockumentaren "This Is Spinal Tap". Bandet har til dags dato udgivet tre albummer og har i gennem tiden holdt en del pauser, men har siden 2009 været aktive.  

"Smells Like Nirvana" af Weird Al Yankovic (1992)


Weird Al Yankovic er nok en af de mest kendte parodikunstnere på denne liste. Igennem sin karriere har han lavet parodier på en lang række af kunstnere, heriblandt "Money for Nothing/Beverly Hillbillies", hvor Mark Knopfler selv indspillede sin del fra "Money for Nothing"

"Fuck Her Gently" af Tenacious D (2001)

Den amerikanske duo, bestående af Jack Black og Kyle Gass, blev dannet i 1991, og de har igennem tiden haft stor succes med andre sange som "Tribute" og metalnummeret "Beelzeboss", hvor de har en rock off med djævlen. I 2006 havde deres spillefilm "Tenacious D in The Pick of Destiny" premiere. Bandet fik i øvrigt sin første Grammy i 2015, for den bedste metal performance.


"De skal have baghjul nede i touren" af Drengene fra Angora (2004)

Simon Kvamm, Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard dannede Drengene fra Angora i 2004. Tidligere har de arbejdet sammen i Rockerne. Pretzmann og Tolsgaard har tidligere også arbejdet sammen på albummet Svedbanken, hvor Simon Kvamm ved siden af har haft en karriere som forsanger i Nephew. Drengene fra Angora har igennem tid skabt mange store hits såsom "Jul i Angora", "Öresunds-visan" og "Har jeg bildæk?" I 2012 fandt Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard sammen igen og dannede duoen Tolsgaard og Pretzmann.

"Gin & Juice" af Richard Cheese (2004)

Forestil dig Frank Sinatra synge: "I got bitches in the living room gettin' it on / And they ain't leavin' 'til six in the mornin", så har du Richard Cheeses coverversion af Snoop Doggs hit fra 1993. Richard Cheese er kendt for at tilføje lounge og swing til en række kendte sange, heriblandt Disturbed's "Down with the Sickness", Metallicas "Enter Sandmand" og Nirvanas "Rape Me".

"Technoparty" af Red Warszawa (2008)

Red Warszawa har eksisteret siden 1987 og har til dato udgivet 14 album. Gruppen fik sit navn, da guitarist Heavy Henning og forsanger Lækre Jens blev introduceret for polsk punk i gymnasietiden. Bandet har en gæsterolle i "I Kina spiser de hunde", hvor hovedpersonen Arvid skyder dem i deres øvelokale.

"Too Many Dicks (On The Dancefloor)"  af Flight Of The Conchords (2009)

Flight Of The Conchords blev formeret i 1998 i New Zealand og består af Jermaine Clement og Bret McKenzie. I 2007 fik de deres egen tv-serie af samme navn. Jermaine Clement har ved siden af Flight Of The Conchords også haft stor succes som skuespiller i blandt andet "Dinner For Schmucks" og i vampyrkomedien "What We Do in the Shadows".

"Dick In A Box" af The Lonely Island (2009)

The Lonely Island er startet af Andy Samberg, Akiva Schaffer og Jorma Taccone i 2001. Gruppen fik mainstreamsucces igennem "Saturday Night Live", hvor de både optrådte som skuespillere i sketches og som band, hvor deres musikvideoer blev vist igennem showet. The Lonely Island står desuden bag en lang række store succeser som "I Just Had Sex", "Motherlover" og "Jack Sparrow".

"Gloryhole" af Steel Panther (2013)

Steel Panther startede ud som Metal Shop (og blev kort efter til Metal Skool) i starten af 00'erne, hvor de i starten af deres karriere spillede på forskellige barer på Sunset Strip i Los Angeles. I 2008 ændrede de navn til deres nuværende navn, Steel Panther, og ikke lang tid efter skrev de pladekontrakt med Republic Records. I 2009 udgav de albummet "Feel the Steel", der rangerede som nummer 1 på Billboards comedy chart. Bandet er kendt for deres parodi på 80'ernes glam metal og har siden også spillet med store 80'er navne som Def Leppard, Mötley Crüe og Guns N' Roses. 

 

 

ANNONCE