Nyhed

Den ukronede mockpop-konge ”Weird Al” Yankovic kommer til Danmark

Til februar gæster kunstneren hele tre danske byer

Den amerikanske multikunstner ”Weird Al” Yankovic er nok bedst kendt for sine famøse musikalske parodier – med dertilhørende musikvideoer – på blandt andet Michael Jackson med ”Eat It”, på Madonna med ”Like A Surgeon” og på Nirvana med ”Smells Like Nirvana”, hvor den velkendte indlagte gurglesolo finder sted.

Som regel er det elementer, publikum kan opleve liveversioner af, når Yankovic turnerer verden rundt, men de teatralske løjer har imidlertid vist sig at være lagt på hylden på kunstnerens seneste turnéer.

Her er fokus, ifølge en pressemeddelelse, i stedet på ”deep cuts og fanfavoritter”, der bliver fremført i mere intime rammer. Snart har du selv mulighed for at opleve den musikalske comedykunstner i netop disse rammer, for ”Weird Al” Yankovic gæster Danmark i starten af næste år.


Nærmere betegnet besøger Yankovic Aalborg, Aarhus og København henholdsvis den 24., 25. og 27. februar 2023 på sin The Unfortunate Return of the Ridiculously Self-Indulgent, Ill-Advised Vantity-turné.

På trods af sine humoristiske musikalske parodier er ”Weird Al” Yankovics karriere ikke kun gak og løjer. Kunstneren har solgt over 12 millioner plader på verdensplan, har været nomineret til 15 Grammy-priser, hvor han har vundet tre af dem.


GAFFA var til stede blandt publikum, da kunstneren senest lagde vejen forbi Danmark. Tilbage i 2015 gæstede Yankovic nemlig Store Vega i København, hvor hans optræden blev kvitteret med fire stjerner af GAFFAs anmelder:

”Jo, der er ikke i tvivl om, at vi har at gøre med en lynende skarp satiriker, en blændende sanger, harmonikaspiller (!) med mere. Niveauet er højt – tempoet ligeså.”

Billetsalget til koncerterne starter den 11. februar 2023 klokken 10:00 via allthingslive.dk.


LÆS OGSÅ: Weird Al Yankovic: Store Vega, København

ANNONCE