Nyhed

George Harrison-1970-nummer får stjernespækket video

GAFFA.dk – alt om musik

Videoen er humoristisk i tråd med Harrisons ånd

George Harrisons 1970-album All Things Must Pass blev tidligere på året genudgivet i en 50-års jubilæumsudgave. Nu har 2020-mixet af musikerens afholdte nummer ”My Sweet Lord” fået sin første musikvideo nogensinde, som byder på et stjernespækket cast fra en vifte af brancher, herunder musik, film, tv og comedy. Det skriver NME.

I videoen kan du blandt andet opleve et af de andre tidligere Beatles-medlemmer i form af Ringo Starr, Star Wars-ikonet Mark Hamill, SNL-stjernerne Fred Armisen og Vanessa Bayer, musiker og satiriker ”Weird Al” Yankovic, musiker Jeff Lynne (Electric Light Orchestra) og skuespiller Jon Hamm.


LÆS OGSÅ: Hør glemt 1968-optagelse med George Harrison og Ringo Starr

I alt medvirker over 40 kunstnere i projektet. Desuden er Harrisons kone Olivia Harrison og sønnen Dhani Harrison også at finde i den nye musikvideo, som er instrueret af Lance Bangs.

”At lave denne [video] var en af de mest tilfredsstillende oplevelser i mit liv. Tilgangen var at repræsentere sangen visuelt, mens disse agenter og inspektører blev ved med at misse det metafysiske vidunder omkring dem. George anvendte altid humor gennem alle sine videoer, så vi beholdt den ånd og fyldte castet med venner og beundrere af hans musik, mange fra det nuværende comedy-landskab,” udtaler Bangs og tilføjer:


”Jeg fandt nogle vintage-hovedlinser fra nogle af de film, som Georges HandMade Films havde produceret, og jeg håber, at seere kan føle en følelse af forundring og søgen, mens de ser den, og at sangen bliver ved med at give noget til alle vores liv.”

Harrison stiftede filmselskabet HandMade Films i 1978 sammen med forretningspartneren Denis O’Brien. Selskabet står blandt andet bag Monty Python’s Life of Brian (1979), som Harrison hjalp med at finansiere, fordi han ”ønskede at se filmen”. Uden det tidligere Beatles-medlems hjælp var projektet sandsynligvis ikke blevet til noget.

Den 29. november var det 20 år siden, at George Harrison gik bort som følge af lungekræft. Musikeren blev 58 år.


LÆS OGSÅ: Paul McCartney og Ringo Starr hylder George Harrison – på 20-års dagen for hans død

Se den nye musikvideo til "My Sweet Lord" her:

ANNONCE